14 Orman Mahallesine Çok Maksatlı Su Tankeri - Son Dakika
Güncel

14 Orman Mahallesine Çok Maksatlı Su Tankeri

14 Orman Mahallesine Çok Maksatlı Su Tankeri

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Mihalıççık ilçesindeki 14 orman mahallesine çok maksatlı su tankeri verdi.

06.01.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Mihalıççık ilçesindeki 14 orman mahallesine çok maksatlı su tankeri verdi.

Tankerlerin teslimi için düzenlenen törene Eskişehir Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Mihalıççık Kaymakamı Emre Oğuztürk, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Belediye Başkanı İsmail Uysal, Ak Parti İlçe Başkanı Soner Yalçın katıldı.

İlçe merkezine getirilen su tankerleri muhtarlara teslim edilmesi sırasında bir konuşma yapan Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Orman Teşkilatının çalışmalarından övgü ile bahsederek "Çok maksatlı tankerler hayırlı olsun. Mevlam yangınlarda değil de güzel günlerde kullanmayı nasip etsin. Orman teşkilatımızın çalışması sadece bu değil. Bakın ORKÖY ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Badem, zerdali, ceviz ve iğde gibi gelir getirici fidanlar da dağıtacağız. Vatandaşımız bunlardan faydalanacak. Bu memleket için hizmet eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel de yaptığı konuşmada ilçede yapılan ormancılık yatırımlarını anlattı. Verilen çok maksatlı su tankerli hakkında da bilgi veren Temel "Mihalıççık orman varlığı en yüksel ilçelerimizden biri. Burada birçok ağaçlandırma çalışmamız da var. Verdiğimiz su tankerleri 3 ton kapasiteli olup, traktörün kuyruk mili ile çalışıyor. Olası bir orman yangınında biz gelmeden önce ilk müdahaleyi köylülerimiz yapabilecek. Ayrıca ev, ahır, samanlık yangınlarında, fidan sulamalarında da kullanılabilecek" dedi.

Konuşmaların ardından, Mihalıççık ilçesinin Güreş, Obruk, Lütfiye, Tatarcık, Çukurören, Süleler, İğdecik, Üçbaşlı, Saray, Diközü, Kozlu, Çardak, Beylikova ilçesinin İkipınar ve Sivrihisar ilçesinin Oğlakçı Mahallesi muhtarına su tankerleri teslim edildi.

Programın sonunda vatandaşlara bin 500 adet de fidan dağıtıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Orman Mahallesine Çok Maksatlı Su Tankeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement