14 YAŞINDAKİ EBUBEKİR, 6 HASTAYA CAN VE IŞIK OLDU - Son Dakika
Güncel

14 YAŞINDAKİ EBUBEKİR, 6 HASTAYA CAN VE IŞIK OLDU

NİĞDE'de beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ebubekir Çetinkaya (14), organları ve korneaları ile 6 hastaya can ve ışık oldu.

09.05.2022 17:10  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NİĞDE'de beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ebubekir Çetinkaya (14), organları ve korneaları ile 6 hastaya can ve ışık oldu.

Niğde'de yaşayan 8'inci sınıf öğrencisi Ebubekir Çetinkaya'ya beyninde tümör teşhisi konuldu. Çetinkaya, durumu kötüleşince Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çetinkaya'nın, önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Aileye, Ebubekir'in organlarını bağışlayıp bağışlamayacakları soruldu. Hastane organ bağışı için ailenin onayını aldı. Hayatını kaybeden Ebubekir'in 2 böbreği, 2 korneası, karaciğeri ve kalbi Kayseri ile organ bekleyen çeşitli illerdeki hastalar için alındı.

'HALASININ OĞLU KALP BEKLİYORDU'

Oğlunun organlarının 6 kişiye can ve ışık olduğunu anlatan anne Akkız Çetinkaya (40), 'Uzağı göremiyordu, göz damarlarının üstünde kitle varmış. Ameliyat olurken bir damarı kitlenin arasında kalmış, vakumla çekerken o kılcal damar kopmuş ve oğlumun beyin ölümü gerçekleşmiş. Başımıza böyle bir olay geldi. Organları bağışlamak hiç aklımızda yoktu. Halasının oğlu kalp nakli bekliyordu. Oradaki hocalar arayıp çağırdılar, 'organları bağışlar mısınız" dediler. 'Önce halasının oğlu var kalbi uyarsa ona olsun' dedik . Ona uymadı ama kimlere gittiyse can oldu. Benim oğlumun ömrü bu kadarmış. Allah onlara uzun ömür versin. Organlar hepsine inşallah uyar, hepsine şifa olur. Ben ağladım onları sevinsin inşallah' dedi.

'ORGAN BAĞIŞI ÖNEMLİ'

3,5 yıldır kalp nakli bekleyen Ebubekir Çetinkaya'nın halasının oğlu Osman Arı ise, "Yengemle ve dayıma başsağlığı diliyorum. Beni örnek alarak organ bağışına destekte bulundukları için onlara binlerce teşekkür ediyorum. Allah onlardan bir evlat aldı ama 6 kişiye de can oldu. Organ nakli çok önemli bir konu. Biz bunu burada yaşayarak biliyoruz. Kan grubumuz tutmadı. Organ bana olmadı. Başka birine nasip oldu? diye konuştu.

14 YAŞINDAKİ EBUBEKİR, 6 HASTAYA CAN VE IŞIK OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 14 YAŞINDAKİ EBUBEKİR, 6 HASTAYA CAN VE IŞIK OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin'de Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin'de Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Gülnar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünce, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu. Etkinliğe, Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri katıldı. Bilgilendirmenin ardından öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement