15 Bin Çocuk ve Genç Yaz Tatilinde Spor Yapacak - Son Dakika
Spor

15 Bin Çocuk ve Genç Yaz Tatilinde Spor Yapacak

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İl Spor Merkezi tarafından kentte açılan yaz spor kurslarından 15 bin genç ve çocuk faydalanacak.

29.06.2018 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı İl Spor Merkezi tarafından kentte açılan yaz spor kurslarından 15 bin genç ve çocuk faydalanacak.

Kentteki Yakutiye Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sporcuların karate, tekvando, cimnastik, güreş ve judo gösterileriyle devam eden törende, uluslararası müsabakalarda ve İl Spor Merkezince organize edilen atletizm koşusunda dereceye giren sporculara madalya ve hediyeleri verildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesengil, burada yaptığı konuşmada, geleceğin milli sporcularının yaz spor kurslarında yetişeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hedef 2023" vizyonu doğrultusunda sporda tesisleşmeye devam edileceğini belirten Taşkesengil, "Spor, şampiyon yetiştirmenin yanı sıra ahlaklı, vatan ve bayrağını seven inançlı gençlerin yetiştirildiği alandır. Erzurum sahip olduğu modern spor merkezleriyle, Avrupa ve dünyada birçok başarılı spor organizasyonuna da ev sahipliği yaptı." dedi.

Sporcu şehri Erzurum

Taşkesengil, Erzurum'un yaklaşık 60 bin lisanlı sporcusuyla ülkenin spor bakımından önde gelen şehirlerinden olduğuna dikkat çekerek, şunları aktardı:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak olimpiyat kenti Erzurum'da, 29 ayrı branştaki yaz sporu kurslarını spor merkezlerinde resmi olarak başlattık. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle şehrin bir çok yerinde yaz spor kurslarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Spor merkezleri sayesinde çocuklarımızın tatilini coşku, sporunu tutku haline getireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle öğrencilerimizi deniz ve doğa kamplarına göndererek tatil coşkusunu yaşatmaktayız. Bu yaz döneminde yaklaşık 100 antrenörle 15 bin dolayında gencimizi ücretsiz spor yaptırmayı hedefliyoruz."

Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun yanı sıra çok sayıda sporcu ve vatandaşın katıldığı program, konuşmaların ardından sona erdi.

Yaz spor kursları kapsamında il dışına çıkamayan gençler ve çocuklar, atletizm, voleybol, yüzme, okçuluk, karate, tekvando, boks, güreş, tenis, badminton, basketbol, buz sporları ve bisiklet sporu gibi 29 farklı branşta spor yapma fırsatı bulacak.

15 Bin Çocuk ve Genç Yaz Tatilinde Spor Yapacak
Kaynak: AA

Son Dakika Spor 15 Bin Çocuk ve Genç Yaz Tatilinde Spor Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement