15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi - Son Dakika
Güncel

15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi

15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminin yoğun olarak yapıldığı Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinin belirli bölgelerinde 15 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle bahçeler zarar gördü.

05.05.2022 15:34  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi

MERSİN - Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminin yoğun olarak yapıldığı Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinin belirli bölgelerinde 15 dakika etkili olan dolu yağışı nedeniyle bahçeler zarar gördü. Kar gibi bahçelerin dolu ile kaplandığı bölgede yağışların ara ara devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı yağmur ve dolu yağışı Mersin'de belirli bölgelerde etkisini gösterdi. Özellikle Erdemli ile Mezitli ilçesinde bazı bölgeler de yoğun dolu yağışı gerçekleşti. Zaman zaman misket büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle açıkta dikimi yapılan domates, fasulye gibi sebze ve bazı meyve bahçelerinde zarar oluştu. 15 dakikalık yoğun yağış sonrası dolu kar gibi bir çok bahçeyi beyaza bürüdü. Yağmurla birlikte beyaz örtüye dönüşen dolu kısa sürede erdi. Yağışların kent genelinde bugün ve yarın aralıklarla devam edeceği belirtildi.

"250 dönüm bahçe zarar gördü, 5 milyon zarar var"

Dolu yağışının en yoğun olduğu yerlerden Çiriş Mahallesi Muhtarı Necat Şahin, "Yaklaşık 15 dakika etkili oldu dolu yağışı. Bizi tek sevindiren yağmurla karışık yağdı. Yağmurla karışık yağmasaydı seralarımıza büyük tehlike olacaktı. Yağmur suyu seraların üzerindeki doluyu aşağı taşıdı seralarımız kurtuldu. Fakat 250 dönüm açıkta dikilen sebzeler ile meyve bahçeleri tamamen zara gördü. Tahminen şuanda 5 milyon civarına bir zarar var" dedi.

Üçtepe ve Çiriş mahalleri arasında fasulye bahçesi zarar gören ve yapacak bir şeylerinin olmadığını belirten çiftçilerden Ayşe Özdemir, "Fideler çiçek doluydu bir şey kalmadı. 15-20 dakika çok iyi yağdı. En son düşenler neredeyse bir lira büyüklüğündeydi" dedi.

15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 dakika etkili olan dolu yağışı, meyve ve sebze bahçelerini zarar verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement