15 Eylül Dünya Temizlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Eylül Dünya Temizlik Günü

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çöpler toplandı.

15.09.2018 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çöpler toplandı.

Gazipaşa ilçesinde Atatürk Parkı ve çevresinde düzenlenen etkinlikte, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve bir grup gönüllü temizlik yaptı.

Belediye Başkanı Çelik, burada yaptığı açıklamada, dünya temizlik günü kapsamında halkı bilinçlendirmek, temizliğe yönlendirmek ve temizlik yapmak amacıyla toplandıklarını belirtti.

Plastiğin doğada kaybolma süresi çok uzun olduğunu, bunları geri dönüşüme ve ekonomiye yeniden kazandırılması gerektiğini belirten Çelik, bu ülkenin sahipleri olarak bu ülkeye sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Belediye ekiplerin düzenli olarak temizlik yapmasına rağmen ortaya çıkan çöp yığını karşısında şaşkınlık duyduklarını belirten Çelik, "Daha temiz bir dünya, daha temiz bir Gazipaşa ve Antalya için lütfen daha duyarlı olalım. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli düzenli olarak temizlik yaptığı halde bir hafta sonra aynı yere gittiğimizde yine çöp yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Arabalarımızdan en fazla atılan şey plastik şişe ve türevleri, lütfen bunları atmayalım." dedi.

Temizliğe gönüllü katılan Neslihan Tosun, etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Eylül Dünya Temizlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement