15 Temmuz'a 'Tiyatro' Denilmesi Şehitlere İhanettir" - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz'a 'Tiyatro' Denilmesi Şehitlere İhanettir"

TOKAT/ EKBER TÜRKOĞLU - BİLAL KAHYAOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine İstanbul'da karşı çıkarken yaralanan gazi Bayram Ertubay ile şehit edilen Mehmet Yılmaz'ın ailesi, darbecilere tepki gösterdi.

14.07.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT/ EKBER TÜRKOĞLU - BİLAL KAHYAOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine İstanbul'da karşı çıkarken yaralanan gazi Bayram Ertubay ile şehit edilen Mehmet Yılmaz'ın ailesi, darbecilere tepki gösterdi.

Gazi Ertubay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını dinleyince sokağa çıkarak darbe girişimine karşı koyduklarını söyledi.

Kuleli Askeri Lisesi önünde darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu ayağından yaralandığını belirten Ertubay, "Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız ve devletimizden. Gazisine, şehit ailelerine sahip çıktı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörümüz, doktorum ve hemşirelere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cuntacıların yargılandığı Silivri'deki davaları takip ettiğini dile getiren Ertubay, şöyle devam etti:

"Duruşmalarda hala pişkin şekilde beraatlarını istiyorlar. Eski SAT komandosu bir yüzbaşının, hakkında sayfalarca suçlama var, beraatini istemesi gazi ve şehit ailelerimizi rencide ediyor, üzüyor. Bunlar halen tiyatroya, inkara devam ediyorlar. 15 Temmuz'a 'tiyatro' denilmesi şehitlere ihanettir. Böyle bir tiyatro olur mu? Bunun cevabını halkımız o gece verdi. Biz öyle asil bir milletiz ki bir gecede vatanımızı kurtardık. İşte dünya o yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini çekemiyor. O yüzden üzerimize birçok oyunlar oynanıyor."

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndüğüne dikkati çeken Ertubay, "Verdiğimiz vergilerle alınan uçak ve silahlarla milletimize bomba attılar. Tarihte böyle bir şey olmamış. Kendi uçağımız TBMM'ye, halkın üzerine bomba atıyor." ifadesini kullandı.

"Bize önce vatan lazım"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine İstanbul'da karşı çıkarken şehit edilen Mehmet Yılmaz'ın yaz aylarını Taşköprü ilçesine bağlı Doymuş köyünde geçiren annesi Safiye ve ağabeyi Dursun Yılmaz, AA muhabirine duygularını anlattı.

Şehidin ağabeyi Dursun Yılmaz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün İstanbul'daki evlerine 15-20 dakika yürüme mesafesinde olduğunu söyledi.

Kardeşinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kalbinden aldığı kurşunla şehit düştüğünü aktaran Yılmaz, "Önce inanamadık. Hastaneye gittik, morgdaydı cenazesi. Hatta bir de o hainlerden vardı. Benim kardeşimi o hainlerle aynı cenaze arabasına koymak istediler, kabul etmedik. 'O hainlerle aynı cenaze arabasında istemiyoruz.' dedik. Bizi hoş karşıladılar." ifadelerini kullandı.

Hainlik yapan herkesin karşısında olduklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kardeşimi böyle büyük bir kahramanlıkla şehit vermek çok güzel bir duygu. Vatan sağ olsun. Önce vatan. Bu ülkeye hainlik yapan babam olsa işim olmaz. Bize önce vatan lazım, çünkü bizim dostumuz yok, biz bizeyiz. Biz Suriyelileri aldık, bizi kimse almaz. Sağcı solcu, hiç düşünmeye gerek yok. Benim kardeşimin adı Mehmet idi. Nice Mehmet'ler bu vatana feda olsun."

Şehidin 75 yaşındaki annesi Safiye Yılmaz da oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Annesin, nasıl duymazsın. Böyle konuşurken bile bir tuhaf oluyorum. Çocuklarıma çok düşkün bir insanım. 10 çocuk annesiyim. Dünyada üç oğlan, bir kızım kalmıştı. Oğullarımın biri daha gitti." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz'a 'Tiyatro' Denilmesi Şehitlere İhanettir' - Son Dakika

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement