15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti - Son Dakika
Genel

15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın ettiSİVAS - 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta binlerce vatandaş sokağa çıkarak demokrasine nöbetine başladı.

16.07.2017 01:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın etti

SİVAS - 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta binlerce vatandaş sokağa çıkarak demokrasine nöbetine başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Beraberlik Günü'nde Sivas'ta vatandaşlar demokrasi nöbetine başladı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Tren garının önünde başlayan yürüyüşte binlerce vatandaş İnönü Bulvarı üzerinde Türk bayrakları yürüdü. Sloganlar atan grup Cumhuriyet Meydanı'na kadar yaptıkları yürüyüşün ardından yaklaşık 100 bin kişi kent meydanına demokrasine nöbetine başlarken vatandaşlar kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı takip etti. Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve diğer il protokol üyeleri de demokrasi nöbetindeki yerini aldı. ISPARTA - Isparta'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi Milli Birlik Günü etkinlikleri Belediye önünden bayrak yürüyüşüyle başladı. Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüşte, gül suyu sıkıldı. Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü de vatandaşlara 15 Temmuzu simgeleyen tişört ve şapka dağıttı. Yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda son buldu. Burada binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrağıyla şehitleri andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için dua edildi.

Bu milletin üzerinde kimse hesap yapamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sinevizyon aracılığıyla dinlenmesinin ardından söz alan Vali Şehmus Günaydın, "Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Ben göreve başlayalı daha sayılı günler olmuştu. FETÖ'nün bu hain kalkışmasında ülkemizin her köşesinde olduğu gibi sizlerin gayretiyle bu terör örgütünün özel görevler verdiği Isparta'da bu hainlere geçit vermedik. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. O hani gecede meydana çıkan tüm siyasi partilerin değerli yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. O gecede herhangi bir gelecek düşünmeden, gözünü karartıp bu milletin yanına yakışır şekilde ortaya çıkan bu milletin kahraman evlatları dünyaya tarih boyunca hiçbir zaman ihanete prim vermeyen bu büyük millet o gece de o ahin girişimde bulunanlara gereken dersi verdi. Bundan sonra da bu millete karşı ihanet içine gireceklere gereken dersleri verecektir. Günlerce büyük bir coşkuyla bu meydanları doldurdunuz. Bu ülke üzerinde hesabı olanlara sakın hesap yapmayın eğer yaparsanız bu hesap başınıza patlar dediniz. Isparta'da siz değerli hemşerilerim bunu açık şekilde ortaya koydunuz. Bu hain girişimle irtibatlı olanlara biz hukuk içinde karşılık veriyoruz. Bin 259 kişi bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu için kamu görevinden ihraç edildi. 324 kişi daha açıkta bekliyor. Biz hanilere karşı hukuk içinde müdahale ediyoruz. Kimsenin şu haksızlık yapılıyor söylemine fırsat bırakmadan adaletle doğrulukla hukuk içinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugün sabaha kadar buradayız. Yardın saat 00: 00'a kadar nöbetimiz devam edecek. Bu vatan için bu millet için bu bayrak için ölümüne diyorum" şeklinde konuştu.

Program şiirlerin okunması ile devam etti.

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik günü yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü bir yıl önce darbe girişimi sırasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından Şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in adının verildiği bulvar üzerinde başladı. Ellerine Türk Bayrakları alan binlerce kişi tekbir sesleri ile Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program sayı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin kısa filmlerin izlendiği programda konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal darbe girişiminin Cumhurbaşkanının sokağa çıkma çağrısına uyan milletin dik duruşu ile önlendiğini söyledi. Uysal konuşmasında darbecilerin milletin sala seslerini sadece kulaklarını ile dinlediğini zannedip yürekleri ile dinlediğini unuttukları için başarılı olamadığını ifade ederken, bu günden itibaren ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çalışmaya and içilmesi gerektiğini dile getirdi.

Alanda toplanan 3 bin kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan canlı yayın ile yaptığı konuşmayı izleyerek, demokrasi nöbeti tutmaya başladı. KAYSERİ - Kayseri'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde dayanışma ve coşku hakimdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, önceki dönem AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ile Havva Talay Çalış, Kayseri Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında bir gün öncesinden çok sayıda kurum ve kuruluşun çadırı kuruldu. Vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren meydana akın etti. Etkinlik Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının verdiği konserle başladı. Ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 15 Temmuz şehitleri adına Kayseri'de okunan 4 bin hatim duası için dua okudu. Daha sonra Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencilerinin, Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile çektiği 15 Temmuz klibi izlendi. Protokolün vatandaşları selamlamasının ardından açılış konuşmasını Vali Süleyman Kamçı yaptı. 15 Temmuz'un yalnızca Türk halkının değil, çevre coğrafyadaki mazlum halkların da kurtuluşu olduğunu belirten Vali Süleyman Kamçı, bir yıldan bu yana hain FETÖ örgütüne karşı mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı'nın konuşmasından sonra dev ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşma izletildi. Sabah namazına kadar sürecek olan program kapsamında protokol halka seslendi ve halk ozanları tarafından mini konserler gerçekleştirildi. TUNCELİ - Tunceli'de 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle valilik ve belediye tarafından "15 Temmuz Şehitlerimizi Anıyoruz" programı gerçekleştirildi.

Tunceli'deki program, sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde 15 Temmuz Şehitleri anısına 250 fidan dikimiyle başladı.

Akşam saatlerinde Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, askeri ve mülkin erkan, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş merkez Atatürk Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Bulvarı'nda buluşarak buradan valilik tören alanına kadar yürüdü.

15 Temmuz anısına açılan fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başlayan etkinlik programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Şiir dinletisi, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesinin herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Sonel, "15 Temmuz hain darbe girişiminde Pensilvanya'dan alçak FETÖ'den talimat alan, devletimiz, askerimiz, polisimiz, kurumlarımızın içine sinmiş o alçaklar, tankı, tüfeği, helikopteriyle bu aziz milletimizin üzerine yürüdüler. Ama o gece cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrıyla bütün milletimiz meydanlara, köprüye,meclise koştu" dedi.

"Terörle mücadele kanımızın son damlasına kadar devam edecektir"

Tunceli'nin artık terörle anılmasını istemediklerini ifade eden Sonel, "Tunceli, Dersim, Munzur'uyla, misafirperver insanlarıyla, ters lalesiyle, balıyla, sebzesiyle, meyvesiyle bu güzel insanlarıyla gündeme gelsin. Bu alçaklara sesleniyoruz. Terörle mücadele kanımızın son damlasına kadar devam edecektir. Çünkü çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak zorundayız. Eğer devletimiz olmazsa ne camimiz, ne cemevimiz, ne hastanemiz ne de okulumuz olur. Hiçbir şeyimiz olmaz. Yüce Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere, vatanımıza göz dikenlere, bayrağımıza göz dikenlere bu güzel milletimizin bu güzel insanlarına göz dikenlere fırsat vermesin" diye konuştu.

Vali Sonel'in konuşmasının ardından 250 şehidin isimleri ile birlikte Şehit Ömer Halisdemir'e ağıt isimli şiir okundu.

15 Temmuz gazilerinden Yüksel Akın ve Mehmet Kunuk'un kısa konuşmalarının ardından 15 Temmuz video belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.

Cemevi Dedesinin okuduğu duanın ardından demokrasi nöbeti başladı. ÇANAKKALE - Çanakkale'de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İskele Meydanı'nda şehitler anıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1'nci yıldönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklere Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Ayşe Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ve eşi Emel Ertem, Çanakkale Belediye Başkanvekili Mehmet Soylu, Çanakkale İl Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Tarihi Gelibolu Alan Başkanı İsmail Kademir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve binlerce vatandaş katıldı.

Etkinliklerde, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleşti. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Atatürk Anıtına çelenk sundu. Buradaki törenin ardından '15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü' yapıldı . Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Demircioğlu Caddesi önünden, İnönü Caddesi ve kordon boyundan devam ederek İskele Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından İskele Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleşti. Binlerce vatandaşın katıldığı törenlerde polis ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşün ardından alana girmek isteyen vatandaşlar da didik didik arandı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlik daha sonra Mehter takımının konseri, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması, İl Müftüsü Arif Gökce, 15 Temmuz şehitleri için dua yaptırdı. Ardından program, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlatılan 15 Temmuz klibinin izlenmesiyle devam etti. Klibi izleyen binlerce vatandaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Türk Milletinin 15 Temmuz günü, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceği, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana gösterdiğini belirtti. 15 Temmuz akşamı Türk Milletinin darbeye dur dediğini ifade eden Vali Tavlı, "Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ'cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye 'dur' demiştir. Vatan ve millet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar'da doğan Çanakkale Ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında, 15 Temmuz'da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz'da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişine direnen ruh Çanakkale Ruhu'dur. Kurtuluş Savaşı Ruhu'dur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır" şeklinde konuştu.

Vali Tavlı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma İskele Meydanında kurulan dev ekranlardan gösterildi. Vatandaşlar sabah saatlerine kadar İskele Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam edecek.

AMASYA - Amasya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında yürüyüş düzenlenip ardından demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Ziyapaşa Bulvarı'nda toplanan yöneticiler ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Yavuz Selim Meydanı'na Meydanı'na kadar yürüdü. Vatandaşlar 'Vatan sana canım feda', 'Bir ölür bin diriliriz' şeklinde slogan atıp tekbir getirdikten sonra FETÖ'ye tepki gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından hazırlanan sinevizyon izlendi.

Yürüyüşe Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, MHP İl Başkanı Kadir Kutay Samsun, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz kalkışmasını yapan hainlerin mesleklerine başlarken şerefleri ve namusları üzerine yemin ederek korumakla yükümlü oldukları milletin üzerine yine millete ait olan silahlarla saldırdıklarını belirten Vali Varol, "Korumakla yükümlü oldukları Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Omuz omuza görev yaptıkları kendi arkadaşlarını gözlerini kırpmadan öldürdüler. Vatanda ve millete yapılabilecek en büyük ihaneti gerçekleştirdiler. Türk milleti de tarihin en büyük ihanetine tarihin en büyük kahramanlık hikayeleriyle karşılık verdi. Ben bu aziz milletin bir neferi olamaktan gurur duyuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise, "Hain FETÖ'nün yaptığı bu haince girişimin eşi ve benzeri yoktu. Çünkü bu hainler vatandaşlarımızın cebinden çıkan paralarla, ülke savunması için alınan silahları bu milletin üzerine doğrultular. 250 vatan evladımızı şehit ettiler biz bunları unutmayacağız ve unutturmayacağız özellikle genç nesillerin beyinlerine kazıyacağız. Bu milletin en kutsalı olan inançlarını kullanarak bu millete ihanet ettiler Allah onları kahretsin. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birlikteliğini bozamayacaklar, bizlerde bu birliktelik olduğu sürece değil FETÖ, dünyadaki bütün kapitalist güçler gelsin bu yıkamayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan demokrasi nöbeti için beklemeye geçti.

ADANA - Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Adana'nın Kozan ilçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri düzenlendi. Kozan Kaymakamlığının koordinesinde planlanarak yapılan 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile katılarak etkinliğe yoğun ilgi gösterdiler.

Turgut Özal Bulvarından başlayan yürüyüş Türk Büyükleri Meydanına kadar devam eden yürüyüşe ellerinde Türk Bayrakları ile katılan vatandaşlara mehteran takımı eşlik etti.

Türk Büyükleri Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması, protokol konuşmaları ile devam eden etkinlik günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, 15 Temmuz ile ilgili tiyatro oyunun sergilenmesi, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterisi ve mehteran gösterileri ile etkinlikler devam etti.

Vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterirken program sonunda ellerinde Türk Bayrakları ile gece boyunca Türk Büyükleri Meydanında demokrasi nöbeti tutmaya başladılar. BİNGÖL - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde bir araya gelen Bingöllü vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen ancak milletin kararlı duruşu karşısında başarısızlığa uğrayan hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir araya gelen on binlerce Bingöllü vatandaş, ellerinde dev Türk bayraklarıyla valilik önünden hareket ederek 15 Temmuz Direniş meydanına yürüdü.

15 Temmuz Direniş meydanında düzenlene programa Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 49. Komando Tugayı Komutanı Ersin Altay, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, kurum amirleri, STK temsilcileri, partililer ve on binlerce vatandaş katıldı.

Programda konuşan Vali Ali Mantı, "Biz hiçbir zaman dünyada zulüm etmedik. Biz her zaman adaletin timsali bir milletiz. Bize zulüm edilse bile zulme zulümle karşılık vermeyiz. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi ' Biz hayatımızda hiç köle kullanmadık, köle de olmadık' bu millet asla köle olmayacaktır. Hiçbir şeye köle olmayacaktır. Ne dinsel teröre, ne dini kullanan o hainlere ne etniksel kullanan hainlere herhangi bir şekilde kullanan hainler bu millet hiçbir zaman prim vermedi vermeyecektir. Bu milletin mayası sağlamdır. Mayamız sağlam olduğu müddetçe, bir ve beraber olduğumuz müddetçe, birbirimize kenetlendiğimiz müddetçe, hiçbir virüs hiçbir parazit bünyemize giremeyecek bizi yok edemeyecektir" dedi.

Vali Mantı'nın ardından söz alan Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, "İnsanoğlu unutkandır çabuk unutur. Bu seniyeyi devriyede istiyoruz ki, bir kez daha o yaşadıklarımızı, ülke olarak yaşadıklarımızı hatırlayalım. Onları tekrar hafızalarda canlı hale getirelim ki biz kez daha ihanete uğramayalım. O hain çetenin sadece o gece değil de bütün o örgüt tarihleri boyunca, ülkeye neler yaptıklarını nasıl zararlar verdiklerini, kısa kısa anlatacağım. Birincisi ve en önemlisi bizim dini, İslami ve milli kavramlarımızın içini boşalttılar. İşte bu hain çetede bizim İslami kavramlarımızı, bizim milli kavramlarımızın çoğunu asıl anlamlarından koparıp başka anlamlara çektiler. Bunu yaparken zihinlerimizi boşalmak istediler, ruhumuzu teslim almak istediler, imanımızı zayıflatmak istediler ve bizi batılı güçlerin, hainlerin birer piyonu haline getirmek istediler. Ama Allah'a şükürler olsun ki, birçok olayda olduğu gibi 15 Temmuz'da da rabbimiz bunu vesile kılarak hepimize tekrar kavramların asıl anlamlarını, asıl anlamamız gerekeni, asıl inancı bir kez daha bize hatırlattı" diye konuştu. ÇORUM - Çorum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" yapıldı.

15 Temmuz milli iradeye saygı ve şehitler anısına düzenlenen kortej yürüyüşüne, Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Garnizon Komutan Vekili Alb. Çetin Öcal, İl Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı M. Akif Aras, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan akar, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Çorum Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesi'nden Hürriyet meydanına kadar yürüdü. Hürriyet meydanında nöbeti tutmak için bekleyen vatandaşlar hep bir ağızdan "şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırarak tekbirler getirdi. Buraya kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen programı izleyen vatandaşlar 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunduğunda burada diye bağırdı.

MALATYA - 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Malatyalılar meydanları doldurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Malatyalılar yine meydanlara akın etti. O karanlık gecede olduğu gibi 7'den 70'e herkesi ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak 15 Temmuz'u şehitlerine ve demokrasiye sahip çıktı.

Binlerce Malatyalının çıktığı meydanlarda he birlikte tekbirler getirilerek yürüyüşler gerçekleştirildi. Dev Türk Bayrağının açıldığı alanda vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Kışla Caddesi ile İnönü Caddesi üzerinde toplanan kalabalık sloganlarla 15 Temmuz'un yıl dönümünde meydanları boş bırakmadı.

Çok sayıda polis ekibinin görev aldığı anma etkinliklerinde Malatyalılar sabaha namazına kadar meydanlarda demokrasi nöbeti tutacak. ERZURUM - Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, Erzurum'da "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlenerek, "Demokrasi Nöbeti" için beklemeye başladı.

Erzurum'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki gösterdi.

Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar gelen kalabalık burada yürüyüşü sonlandırdı.

Daha sonra düzenlenen törenle Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı Kent Meydanında yaptırılan 15 Temmuz Anıtının açılışı yapıldı.

Mehteran takımı eşliğinde yapılan açılış ardından binlerce Erzurumlu Polis Evi önünde toplanarak "Demokrasi Nöbeti" için beklemeye başladı.

Polis Evi önünde Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen vatandaşlara hitap etti.

Program okunan Kur'an- ı Kerim ve duaların okunmasıyla devam etti.

"Demokrasi Nöbeti" sabah namazının kılınmasıyla sona erecek.

15 Temmuz\'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement