15 Temmuz'dan Bilinmeyen Hikayeler" Paneli - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz'dan Bilinmeyen Hikayeler" Paneli

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, terör örgütlerinin sahte dillerine kanmamak gerektiğini belirterek "15 Temmuz 'kalkışma' değildir, aynı zamanda Batılıların yıllardır hayalini süsleyen Sevr'i hayata geçirmek için Türkiye'yi işgal planının devamıdır.

14.07.2017 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, terör örgütlerinin sahte dillerine kanmamak gerektiğini belirterek "15 Temmuz 'kalkışma' değildir, aynı zamanda Batılıların yıllardır hayalini süsleyen Sevr'i hayata geçirmek için Türkiye'yi işgal planının devamıdır." dedi.

"15 Temmuz'dan Bilinmeyen Hikayeler" paneli, İbn Haldun Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Prof. Dr. Gündüz, 15 Temmuz'da halkın gücünün tankın gücünü yendiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin ardından İstanbul'un Anadolu yakasında abdestsiz dolaşmanın "mekruh" olduğunu düşündüğünü dile getiren Gündüz, "Şehitlerimizin kanları, canları bu yerde." ifadesini kullandı.

Terörün uluslararası politikanın en önemli argümanı olduğuna işaret eden Gündüz, Türkiye ile hesapları olan ülkelerin terörü bir "maşa" gibi kullandığını vurguladı. FETÖ'nün de bir "maşa" olduğunu dile getiren Gündüz, "O sümüklü, gözü yaşlı adam oturduğu yerden beddua okuyarak, 1 dolara satılan adamlarla bizi içten vurmaya çalıştı." şeklinde konuştu.

Bundan sonra terör örgütlerinin sahte dillerine kanmamak gerektiğinin altını çizen Gündüz, "15 Temmuz 'kalkışma' değildir, aynı zamanda Batılıların yıllardır hayalini süsleyen Sevr'i hayata geçirmek için Türkiye'yi işgal planının devamıdır." dedi.

Darbe girişimine ABD'nin yaklaşımı

ABD'deki Wisconsin Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Erdoğan Gürmen de, ABD'deki yöneticilerin darbe girişiminin sonuçlarını önce izlediklerini, girişim başarısız olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekler açıklamalarda bulunduklarını söyledi.

Darbe başarılı olsa ABD'de memnuniyet düzeyinin daha yüksek olacağını belirten Gürmen, şöyle konuştu:

"Amerikalılar genellikle 'bekle ve gör' taktiğini kullanırlar. ABD Hükümetinde Türk Hükümetine, bilhassa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a herhangi bir iyilik yapmaya istekli az sayıda kişi var. ABD içinde bu durum bir ikilem yaratıyor. ABD Hükümeti, demokratik olarak seçilen hükümeti savunmak zorunda. Hem NATO'da hem demokratik hem de seküler olarak... ABD için bir ülkedeki veya Türkiye'deki iktidarın, hükümetin solcu veya sağcı, dindar veya laik olup olmadığı ikinci plandadır. Esas kriter onların çıkarlarına ve önceliklerine hizmet etmektir. Çizginin dışına çıkanların kaderini tayin etmeyi de kendilerine vazife addederler."

"Hala darbe bekleyen insanlar var"

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Aslan ise 15 Temmuz gecesi darbe girişimini önlemek için sokağa çıkanlar olduğu gibi, bir kesimin de darbeden umut beslediğine dikkati çekti. O gece, tankları alkışlayan insanlar olduğuna değinen Aslan, "Hala da bu insanlar var, darbe olsa çok fazla itiraz etmezler. Siyasetten tamamen umudunu kesmiş bir kesim var Türkiye'de. Onlar hala darbeyi bekliyorlar." dedi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özden de 15 Temmuz'da darbe girişimine direnmek için toplumun her kesiminden insanın sokağa çıktığını, bu harekete katılanların genel yapısında tek bir siyasi parti görmediklerini kaydetti.

15 Temmuz gazileri yaşadıklarını anlattı

15 Temmuz gazilerinden Yavuz Dede, darbe girişimini öğrendikten sonra eşiyle helalleştiğini ve evinden ayrıldığını ifade etti. Yoldayken duyduğu selanın kendisini çok etkilediğini dile getiren Dede, grup arasında bulunan, 15 Temmuz şehitlerinden Muharrem Kerem Yıldız'ın, "Bugün şehadet günüyse bu fırsatı kaçırmayacağız." diyerek köprüye doğru yürümelerine vesile olduğunu söyledi.

Dede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde açılan ateş sonucu Yıldız'ın vurulduğunu gördüğünü ve hastaneye taşınmasına yardım ettiğini, kendisinin de olaylar sırasında vurularak yaralandığını bildirdi. Köprüye ilk gittiği sırada cep telefonuyla çektiği görüntüyü olayların ardından izlediğinde şehit düşen Yıldız'ın da görüntüsünü çektiğini fark ettiğini aktaran Dede, bu kayıtları ailesine göndermeyi başardığını söyledi.

Bütün yaşananlar sırasında Çanakkale ruhuyla hareket ettiklerini ve hiç korku yaşamadıklarını belirten Dede, "Yeter ki içinizde imanınız olsun." ifadesini kullandı.

Dede, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

15 Temmuz gazilerinden İdris Akdoğan, darbe girişimini televizyondan öğrenerek sokağa çıktığını, askerlerin açtığı ateş sonucu da bacağından yaralandığını söyledi. Askerler karşısında geriye bir adım bile atmadığını anlatan Akdoğan, "Hep bir adım ileri gitme çabasındaydık. Biz öne çıktıkça bunlar vuracak, sonra da duracaklar diye düşündük." dedi.

Akdoğan, bir daha aynı olayları yaşamamayı diledi.

Gazi Yusuf Çiftçi de darbe girişimine direnmek için gittiği köprüde kendilerine ateş açılacağını hiç düşünmediklerini vurguladı. Yanında vurulan kişilere ilk yardımda bulunduğunu belirten Çiftçi, bu sırada kendisinin hafif yaralandığını kaydetti.

Darbeci askerlerden birinin başına silahı dayadığını ve bu sırada şans eseri hayatta kaldığını ifade eden Çiftçi, teslim olan bazı askerlerin silahlarını aldıklarını, bu sırada ikilem yaşadığını dile getirdi. Aldıkları silahlarla halen direnen darbeci askerlere ateş edebilecek durumda olduğunu belirten Çiftçi, "Bunun yerine silahı polise teslim ettim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz'dan Bilinmeyen Hikayeler' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi
    11:44 Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi

    Burdur'da yapılan yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi'nin başkanlığına Levent Tokmaker seçildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan gizli oylama sonucunda Tokmaker, 27 oydan 14'ünü alarak başkanlık görevine getirildi.

  • Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu
    11:43 Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Avcı, oyuncularıyla yapacağı durum değerlendirmesinde üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin önemini belirtti. Trabzonspor, kalan 6 haftada üçüncülüğünü koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor.

  • Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
    11:43 Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda Ayaspaşa Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit etti. O.D. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 336 adet uyuşturucu hap ve 12.5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. O.D. gözaltına alındı.

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı
    11:40 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1-15 Nisan tarihleri arasında 41 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda bin 655 gram metamfetamin, 204 gram kokain, 16 adet sentetik hap, muhtelif miktarda kubar esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Diğer 30 şüphelinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor
    11:39 Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor

    Sinop'a gelen Bosna Hersekli veteriner Martina Pesa, gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyor. Pesa, burada bir senedir sayısız sokak hayvanının tedavilerini yapmış ve kısırlaştırma ameliyatlarına girmiştir.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.


Advertisement