15 Temmuz Darbe Girişimi Davasının İlk Günü Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Darbe Girişimi Davasının İlk Günü Sona Erdi

15 Temmuz Darbe Girişimi Davasının İlk Günü Sona Erdi

15 Temmuz darbe girişiminde 29 emniyet mensubunun yargılandığı davada ifade veren sanık İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Kuloğlu, havalimanı saldırısında gözaltına alınan üç zanlının, yakınları tarafından getirilen sosislinin içine gizlenen testereyle demirleri kesip kaçtıklarını, bundan...

27.12.2016 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminde 29 emniyet mensubunun yargılandığı davada ifade veren sanık İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Kuloğlu, havalimanı saldırısında gözaltına alınan üç zanlının, yakınları tarafından getirilen sosislinin içine gizlenen testereyle demirleri kesip kaçtıklarını, bundan sorumlu tuttuğu iki polisin intikam için hakkındaki tutanağa imza attıklarını öne sürdü.

Darbe girişiminde 29 emniyet mensubu hakkında açılan davanın öğleden sonraki oturumuna sanıkların savunmalarıyla devam edildi.

Sözleşmeli pilot tutuklu sanık Mehmet Barış Aktaş, daha önceki dönemlerde NATO'da görev aldığını, asıl görev yerinin Ankara olduğunu ve İstanbul'da geçici olarak görevlendirildiğini söyledi. Diğer 2 pilotun ifadesine benzer beyanlarda bulunan sanık Aktaş, "Başkomiser 1. pilot Ender Küçüka'ya helikopterin hazır olduğunu söyledim. Görevin bütün sorumluluğu 1. pilottadır. Yazılı metin istemekten başka bir isteğim olmamıştır. Ben darbecilerden korksam niye uçuşa geçeyim. Helikoptere bindik. Teknisyen Doğan Akpolat uçuşu kesmemizi söyledi. Ender Başkomiser teyidi aldıktan sonra uçuşu iptal etti. Özel harekatçılar bu sırada gitmiş" diye konuştu.

Meslekten ihraç edilen komiser Muhammed Mustafa Işık ise ifadesinde, 15 Temmuz'da akşam saat 20.00-22.00 arasında Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi civarında uygulama yaptırmakla görevlendirildiğini belirterek, akrabası olan uzman çavuş Muzaffer Taşdemir'in Baştabya Zırhlı Birlikler Komutanlığı'nda teknisyen olarak çalıştığını söyledi.

Uygulama yaptırdığı sırada, akrabası Taşdemir'in kendisini arayarak geç çıkış aldığını, bunun üzerine kendisinin de birliğin yakınlarında uygulamada olduğunu belirttiğini kaydeden Işık, "Evim Küçükçekmece'de ve birbirimize yakın oturuyoruz. Ona saat 10.00 gibi uygulamanın biteceğini, aracımla onu da bırakabileceğimi söyledim. Saat 20.45 gibi yanıma geldi. Yaklaşık bir buçuk saat muhabbet ettik. Saat 22.00'ye doğru uygulamayı bitirdik. Silahımı, yeleğimi ve diğer eşyalarımı arabama koydum. Oradan bağlı bulunduğum Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eşyaları bırakmak için gittik" dedi.

" Ayhan Sevim'in odasına toplantı için değil yemek için gittik"

Araçtan inerken ellerinin dolu olması nedeniyle silahını araçtan alamadığını, akrabası Taşdemir'in yardım etmek istemesi üzerine, silahını Taşdemir'in taşıdığını kaydeden sanık Işık, "Karakoldan içeri girdik. Eşyaları, yeleği falan yerine koyduk. Çıkış aldıktan sonra ilçeden ayrılacaktık. Komiser arkadaşımız Ayhan Sevim beni aradı, yemek söylediklerini aç olup olmadığımızı sordu. Aç olduğumuzu söyledim. Ayhan'ın daveti üzerine Taşdemir'i alarak 2 üst kata Ayhan komiserin odasına girdik. Arkadaşlara Muzaffer'i tanıştırdım. Yemek yedik. Saat 22.10 gibi haberleri izliyorduk. Köprüye askerlerin çıktığını gördük. Anlam veremedik. İlçe müdürünün Gazi Mahallesi'ndeki karakolda olduğunu öğrendik ve onun yanına gittik. Ayhan komiserin aracıyla saat 23.00 gibi ilçe emniyetten çıkış yaptık" ifadelerini kullandı.

Evinde Gülen'in mektubu bulunmuştu

Işık, evinde yapılan aramada bulunan "Bismillahirrahmanirrahim. Değerli büyüğümüz kıymetli hocamız, efendiler efendisinin en yakınları arasında kendisine yer bulunmasını arzuladığımız muhterem hoca efendimiz" yazılı mektuptan haberi olmadığını, bu mektubun kim tarafından kime yönelik yazıldığını bilmediğini söyledi.

"FETÖ örgütünün masondan bir farkı yok"

Tutuklu sanıklardan Ayhan Sevim ise savunmasında, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı iddialarını reddederek, "Telefonu ikinci el aldım. İçinde program var mı yok mu bilmiyorum. Bahçelievler'de Serhat adında bir kuaförden aldım. Hırsızlık bürodan telefonu kontrol ettirdim. Bir sıkıntı olmadığını görünce aldım. 2001 yılından beri aynı numarayı kullanıyorum. Çıkan haberlerde sevgililerin, masonların bile Bylock kullandığı şeklinde haberler çıkmış" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Fikret Demir de bunun üzerine "FETÖ örgütünün de masondan bir farkı yok" dedi. Sanık Sevim son olarak, "FETÖ'yü ve tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Ben iyi bir polisim, iyi polis olduğum için de hiçbir terör örgütüyle bağlantım yok" ifadelerini kullandı.

"Sosislinin arasındaki testereyle parmaklıkları kesip nezarethaneden kaçmışlar"

Öte yandan, sanıklardan Başakşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Kuloğlu'nun ifadesini tamamlamasının ardından bir sanık avukatı söz alarak, "Sizin tutuklanmanıza neden olan tutanakta 5 polis memurunun imzası var, sizle bir husumetleri mi var" diye sordu. Kuloğlu bu soruya, "29 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısına ilişkin 3 kişiyi gözaltına aldık ve bu adamlar Bahçeşehir polis nezarethanesinde tutuluyordu. Ancak bu kişilerin yakınları onları görmek için nezarethaneye gelmişler bir gece. Ekmek ve sosislerin arasına testere koymuşlar. Güvenlik kameraları önünde bu testere vasıtasıyla nezarethaneden kaçmışlar. Ben de bu olay nedeniyle o gün görevli iki polis hakkında yürütülen soruşturmada görevliydim. Benim adıma tutanağı imzalayan polisler de tutanağa imza atmışlar" yanıtını verdi.

Nevşehir'de tutuklu olan ve meslekten ihraç edilen sanık komiser yardımcısı Halil İbrahim Alan ise emrindeki polislerin binadan çıkmamaları yönünde bir talimat vermediğini söyledi ve "Bütün personele çelik yelek giymesini emrettim. İki tane kepçe getirterek yolu kapattırdım" dedi.

"Size zarar gelmesin, siz bize lazımsınız"

Tutuksuz sanık Erdoğan İkiz, olay gecesi evinden çıkarak Bahçeşehir Polis Merkezine gittiğini, polis merkezi önünde toplanan kalabalıkla güzel diyaloglar kurduğunu söyledi. İkiz, "Üzerimizden bir uçak geçti. Ankara'da özel harekat polisi olarak görev yapan oğlum aramış, çok sayıda arkadaşının hava saldırısıyla öldüğünü söylemişti. Zira TBMM ve Cumhurbaşkanlığı bombalanmıştı. Ben de bunun üzerine üzerimizden yakın mesafe uçuş gerçekleşince kalabalığa, 'Size zarar gelmesin, bize gelsin. Siz bize lazımsınız' dedim" diye konuştu.

Duruşma 9 sanığın ifadesini tamamlamasının ardından, yarına ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Darbe Girişimi Davasının İlk Günü Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Türkiye şampiyonu oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına konuk oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına konuk oldu

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan bir depremzede, Kaymakam Alparslan Sözen ve eşi Seval Sözen'i iftar sofrasında ağırladı. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden yıllar geçse bile vatandaşları yalnız bırakmayacağını vurguladı.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci
    11:49 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını 5 adımda kullanabilecek.


Advertisement