15 Temmuz Dayanışma Kampanyası - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki 12 organize sanayi bölgesinin (OSB), 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında 600 bin lira bağış yapacağını bildirdi.

02.08.2016 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki 12 organize sanayi bölgesinin (OSB), 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında 600 bin lira bağış yapacağını bildirdi.

OSB yönetim kurulu ve müteşebbis heyeti başkanları ile başkan vekillerini valilik toplantı salonunda kabul eden Güzeloğlu, Kocaeli'nin, Türkiye'nin büyük ve kutlu yürüyüşüne her zaman önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Türk ekonomisi ve sanayisinin merkezi 12 OSB'nin yetkililerini bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Güzeloğlu, OSB'lerin her birinin kendi alanı ve ölçeğinde dünya çapında üretim gerçekleştirdiğini, dünyayla rekabet ettiğini, bu anlamda Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına çok büyük katkı sağladığını belirtti.

Darbe girişimine değinen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı, bütün bu kazanımları yok etmeye çalışan, bütün gelecek ve beklentilerimizi ülkenin, devletin ve bireyin gündeminden çıkararak Türkiye'yi karanlıklara taşımayı amaçlayan, millet iradesine kasteden, millet iradesinin tecelligahı TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımızı doğrudan hedef alan hain darbe kalkışmasını yaşadık. Türk milletine karşı kalkışmanın failleri, içte ve dıştaki tüm tarafları bugün adaletin, hukukun önünde hesap vermeye başladı."

"Sanayiciler, darbeye karşı darbe yaptı"

Türkiye ekonomisinin güçlenerek gelişmesine dönük çalışma ve çabaları için sanayici ile iş adamlarına teşekkür eden Güzeloğlu, "Sanayicilerin, hain darbe girişimine karşı dik durması, yatırımlarına devam etmesi, sanayimizde çarkların dönmesi, ekonomik olarak, ekonomiye yapılmak istenen darbeye karşı bir darbe olmuştur. Türk insanı, lirasına sahip çıkmıştır. Sanayicimizle, insanımızla, tüketicimizle, üreticimizle kendi irademize, değerlerimize sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Her bir OSB'nin 50 bin lira olmak üzere 600 bin lira nakdi yardım yapma kararı aldığını, dün de Kocaeli Sanayi Odasının (KSO) 100 bin lira bağışta bulunduğunu dile getiren Güzeloğlu, destekleri için sanayicilere teşekkür etti.

Sanayiciler yatırımlara devam ediyor

Kocaeli Dilovası OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Necmettin Bitlis, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir badire atlattığına işaret ederek, "Onun için herkesle beraber elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız." dedi.

Asım Kibar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise iş dünyası ve ülke insanı olarak hiç beklemedikleri bir ortamla karşı karşıya kaldıklarını kaydederek, "Bu durum, bizleri kendimiz için değil, çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz için ciddi endişelere yönlendirdi. Ama bizler iş dünyası olarak üstümüze düşen vazifeleri yerine getirmek zorundayız, yükümlülüğündeyiz. OSB ve şirketlerimiz olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyesi ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da hain darbe girişimini lanetle, şiddetle kınadıklarını, tüm sanayicileri yatırım yapmaya davet ettiklerini belirtti.

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement