15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

13.07.2018 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe işgal girişimine karşı, istiklale, istikbale, demokrasiye ve Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağını tüm dünyaya kanıtladığını belirtti.

Her yaştan vatandaşın bir kahramanlık destanı yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tıpkı 103 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi 15 Temmuz gecesi en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Şairimiz Arif Nihat Asya'nın dediği gibi 'Şehitler tepesi boş değil/ Toprağını kahramanlar bekliyor/ ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. Evet, aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi bayrağını dalgalandıracak o rüzgarı bizzat kendisi estirdi. O gece 'Halkın üzerinde ben bir güç tanımadım' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletini, ülkesini, vatanını seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasiyi sahiplenme çağrısı üzerine dilinde tekbir, göğsünde iman, elinde bayrağımızla meydanlara inen aziz milletimiz sayesinde hain kalkışma bertaraf edilmiştir."

Yalovalıların o karanlık gecede tüm farklılıkları bir kenara bırakarak kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle 7'den 77'ye tüm halkın birlikte ilk andan itibaren meydanları doldurduğunu kaydeden Yılmaz, 29 gün boyunca meydanları asla boş bırakmayan Yalovalılara şükranlarını sundu.

Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Unutulmamalıdır ki Türkiye'nin tüm renkleriyle, bağımsızlığına ve geleceğine yönelik atılan bu adımlar, vatanımıza sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze almaları gereken bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara Türkiye'nin 2023, 2071 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün ikinci yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve o gece 'Ya şehit olurum ya gazi' diyerek tereddütsüz bir şekilde göğsünde imanı ellerinde bayrağımızla meydanlara inerek işgalcilere kutsal vatanımızı teslim etmeyen aziz milletimize hizmet etmekten onur duyuyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement