15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yaşar Üniversitesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

14.07.2018 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar Üniversitesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, anma töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, 2 yıl önceki darbe girişimine karşı, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan, bu uğurda vatanı ve milleti için meydanlarda şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diledi.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ümit Atabek de anma programında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bağlamında Uluslararası Kamuoyu ve Medya" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Türk medyasının darbe girişimi sürecinden yüzünün akıyla çıktığını vurgulayan Atabek, "O gece, Sayın Cumhurbaşkanı hem yeni medyayı hem de geleneksel medyayı kullanarak halka çağrıda bulunmuş ve seferber etmiştir. Bu olay, darbe girişiminde önemli bir kırılma noktası olmuştur ve olayların seyrini değiştirmiştir. Öte yandan, 15 Temmuz, Fetullahçı Terör Örgütünün medyada nasıl bir vahim yapılanma içinde olduğunu da ortaya koymuştur. Bu bağlamda, Türk medya sisteminde daha gerçekçi ve işlevsel kamusal düzenlemeler, ulusal birlik ve demokrasi dengesinde gündeme getirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement