15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'de iş dünyası temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, siyasi parti ve sendika başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.07.2018 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de iş dünyası temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, siyasi parti ve sendika başkanları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, FETÖ'nün darbe girişiminin ikinci yılında, benzer girişimlere fırsat vermemek adına amansız mücadelenin hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirtti.

Yorgancılar, darbe girişiminin üzerinden geçen 2 yılda Türkiye'nin maddi ve manevi kayıplarının telafisi için milleti ile kurumları ile nasıl birlikte hareket edilmesi gerektiğini tüm dünyaya çok açık gösterdiğine dikkati çekerek, "Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak bizler de gerek ülkemize gelen heyetlere gerekse bireysel veya kurumsal yurtdışı ziyaretlerimizde ülkemiz üzerinde oluşturulan algının düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Ülkemizin gücünü ve potansiyelini rakamlarla somut olarak ifade ettik. Çünkü bu ülke bizim. Büyük acılar ve büyük kayıplar yaşadık. İnanılmaz kısa bir sürede toparladık." değerlendirmesinde bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik de Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği istiklal ve kurtuluş mücadelesine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir milletin şanlı tarihi, gök kubbe altında söylenen parıltılı sözlerle değil istiklal ve istikbal uğruna verilen mücadele ile yazılır. Türk milleti defalarca istiklal ve kurtuluş mücadelesi vermiştir. Her seferinde şanı ve şerefiyle aldığı zaferleri tarih sayfalarına yazdırmıştır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehit olanlara Allah'tan rahmet, 15 Temmuz'da gösterdikleri fedakarlıklarından dolayı gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."

"FETÖ ihanetini hiçbir zaman unutturmayacağız"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu asker görünümlü teröristlerin 2 yıl önce devletin imkanlarını kullanarak millete savaş açtığını, devleti yıkmaya ve ülkeyi işgale kalkıştığını belirtti.

Türk milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkarak 15 Temmuz'da da iradesine sahip çıktığını, ülkesini, milletini, devletini, anayasal sistemini, demokrasiyi ve bütün bunların teminatı olan seçilmiş hükümetini ve Cumhurbaşkanını korumak için meydanlara akın ettiğini hatırlatan Köse, üniversiteler ve bilim adamları olarak FETÖ ihanetinin unutulmaması için gerekli çabayı göstereceklerini kayedtti.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş da 15 Temmuz'da Türkiye'nin yakın tarihinde belki de tüm zamanların en karanlık gününü yaşadığını, ilk defa bir ülkenin kendi askerinin devlet kurumlarını bombaladığını, vatandaşının üzerine kurşun sıktığını belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da bir işgal hamlesi denediğini vurgulayan Karataş, Türk devleti içinde kanserli hücre gibi büyüyen FETÖ'nün köşeye sıkışmanın etkisiyle harekete geçtiğini ancak Türk milletinin canını verme pahasına bu çetenin tüm oyunlarını bozduğunu anımsattı.

Karataş, darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere de sağlık ve huzur dileyerek, halen 15 Temmuz'u sulandırmaya çalışanların FETÖ'ye destek ve can suyu vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.

"Milletimiz destansı direnişiyle darbecileri yerle yeksan etmiştir"

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina ise 15 Temmuz direnişinin milletin ortak sınavı ve başarısı olduğuna dikkati çekerek, bu günün derin bir bilinç ve değere dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Bina, 15 Temmuz'un tüm Türk halkının değeri, ana istikameti, hür yaşayacak bir milletin yenilenen ruhu ve heyecanı olduğuna işaret ederek, haince planlanmış kanlı kakışmaya karşı milletin inancını, vatanını ve özgürlüğünü vazgeçilmez meşale olarak gördüğünü, destansı direnişiyle darbecileri yerle yeksan ederek Türkiye'yi topyekun dirilişe geçirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement