15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kırşehir İl Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

14.07.2018 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir İl Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde "Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele" konulu panel, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sela okunmasıyla başladı.

Panelde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur, insanın Allah ve peygamber ile olan bağını ve diğer insanlar ilişkilerini samimiyet ve doğruluk üzerine kurduğunu söyledi.

Ülkede hain bir ihanet şebekesinin insanların samimiyetini, dini hassasiyetini kullandığını dile getiren Bodur, şunları kaydetti:

"Hadis-i şeriflere bakıldığında Allah'a ve İslam dinine büyük bir huşu ve samimiyet içerisinde bağlılık gereklidir. Samimiyetin yanında İslam dini kulluğun sadece Allah'a yapılması gerektiğini, Allah'ın rızasını kazanmak için dini vecibeler yapılırsa, ibadet ibadettir, kulluk da ancak böyle kulluk olur. Samimiyet ile inanmak ve insanlığa zararlı olmayan işler içerisinde olmaktır. Milletin sadaka, zekatını kurbanlarını çalarak örgütlenenler, İslam aleminin göz bebeği olan Türkiye'de bu millete karşı bir hain kalkışmaya cüret ettiler. Kurtuluş Savaşı'nda bizler iman üstünlüğü ile bunu başararak memleketimizi koruduk, 15 Temmuz'da da aynı şekilde koruduk. Din kisvesi altında, aslında husumet dolu olan bu ihanet şebekesi, milletine silah doğrulttu. Hain örgüt insanların samimiyetini ve dini hassasiyetlerini kullanarak ülkeye, millete zarar verdi."

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Yunus Keleş ve Ankara Müftülüğü uzman vaizi Ayşe Akkoç'un da konuşma yaptığı programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi.

Panele Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, daire amirleri, müftülük personeli, Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement