15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Edirne Valisi Günay Özdemir, " Türk milleti 15 Temmuz'da hainlere karşı elinde bayrağıyla tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı koymuş ve 249 şehit vererek, bu ülkeyi hainlere teslim etmemiştir.

15.07.2018 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Günay Özdemir, " Türk milleti 15 Temmuz'da hainlere karşı elinde bayrağıyla tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı koymuş ve 249 şehit vererek, bu ülkeyi hainlere teslim etmemiştir." dedi.

Özdemir, AK Parti Edirne Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, 54. Mekanize Piyade Tugay KomutanıTuğgeneral Salim Afgün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karasi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba ve beraberindekiler, Yıldırım Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti.

Şehitler Mustafa Sezen Tikveşli, Tacettin Akyüz ve Murat Taşkın'ın mezarları başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Vali Özdemir, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kahraman Türk milletinin tarih boyunca her zaman vatanını, bayrağını, milletini ve cumhuriyeti korumak için canını feda ettiğini söyledi.

Türk milletinin Çanakkale, Dumlupınar, Sarıkamış ve Güneydoğu'da vatanını korumak için şehit olduğunu belirten Özdemir, "Ve en son da Türk milleti 15 Temmuz'da hainlere karşı elinde bayrağıyla tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı koymuş ve 249 şehit vererek, bu ülkeyi hainlere teslim etmemiştir. 15 Temmuz çok önemli bir gün tarihte Türkiye'nin tarihini değiştirdiği gibi dünyaya da demokratik anlamda dünya demokrasisini kurtaran, insan haklarını da kurtaran bir zafer kazanmıştır Türk milleti. Dünyaya da büyük bir örmek olmuştur. Onun için 15 Temmuz'u biz zafer günü ve dünyaya örnek olacak bir gün olarak her yıl heyecanla anıyor ve dünyaya da örnek oluyoruz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement