15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen polis memuru Serdar Gökbayrak'ın ailesi, gaziler ve yakınları onuruna yemek verildi.

15.07.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen polis memuru Serdar Gökbayrak'ın ailesi, gaziler ve yakınları onuruna yemek verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yenikent Park'ta düzenlenen yemek programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu'nun yanı sıra, Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Muhammed Levent Bülbül, Ümit Dikbayır, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yiğit, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Vali Balkanlıoğlu, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ordu Valiliği görevinde olduğunu, o gece Ordu Cumhuriyet Başsavcısının veda yemeğine katılıp eve döndüğünü, İstanbul'da tankların köprüyü kapattığını evinde öğrendiğini anlattı.

İlk önce bir terör tehdidi olduğunu düşündüğünü aktaran Balkanlıoğlu, "Darbe kalkışması olacağı aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Çünkü ülkemizde ağır bir ekonomik bunalım, yaygın terör hadiseleri yaşanmıyor, Doğu ve Güneydoğu'da terör bastırılmış durumda olduğundan, başımızda da güçlü ve muktedir bir iktidar bulunmasından dolayı darbe teşebbüsü olduğuna bir türlü inanamadık. Bayağı sıkıntılı bir süreç içerisinde hemen Başsavcımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte kriz masası oluşturduk. Hemen Emniyet Müdürlüğüne gittik, o zaman jandarma genel olarak sıkıntılı olmasına rağmen yeni atanan Jandarma Komutanımız da hemen yanımıza gelerek devletinin emrinde olduğunu ve bu hainlere hadlerini bildireceklerini ifade etti." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, bir taraftan emniyet binasında FETÖ üyesi polislerin olduğunu öğrendiklerini, alacakları tedbirlerde kendilerine sıkıntı yaşatmamaları için onları bir odaya kapatıp silahlarına el koyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız henüz vatandaşlarımızı meydanlara davet etmese de insanların akın ettiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla da iktidar ve muhalefetiyle herkes meydanda toplandı. Ordu'da özellikle Jandarma Komutanı bizimle aynı duygulara sahip olunca pek fazla sıkıntı yaşanmadı. Ancak burada Tugay Komutanlığının tamamı olmasa da Tugay Komutanı hainlerle işbirliği içerisinde olunca yüzlerce asker ve zırhlı araç eşliğinde valilik işgal edilmişti. Binlerce kahramanımız çağrı üzerine valilik önüne gelerek göğsünü tanklara, toplara siper edince panikleyip kendilerini odalara kapatmışlar. O gece sizlerle birlikte hainlerin işgal girişimini bertaraf eden tüm kahramanların alınlarından öpüyorum. Çünkü şuursuz kalabalık zannettikleri müthiş bir öfkeyle dolu bu kalabalık, o gece onları linç edebilir ve çok farklı sıkıntılar yaşatabilirdi. Ancak o eşsiz kahramanlar, hiçbirisinin kılına zarar vermeden, üzerlerinde bulunan o şerefli üniformaları daha fazla kirletmemeleri için çıkartıp güvenlik güçlerimize teslim etmişler. Şu anda da çok büyük cezalarla yargılanıyorlar. Rabbim bizlere bir daha böyle acıları ve sıkıntıları yaşatmasın."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da 15 Temmuz hain darbe girişiminin tüm ülkede olduğu gibi Sakarya'da da aziz milletin sahip olduğu milli irade şuuru, birlik ve beraberlikle bastırıldığını vurgulayarak, şehitlere, gazilere ve ailelerine çok büyük borçlarının olduğunu kaydetti.

Programda masaları gezen Balkanlıoğlu, 15 Temmuz gazileri ve şehit ailesiyle bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement