15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'in Urla, Karaburun ve Tire ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

15.07.2018 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla, Karaburun ve Tire ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Urla'da Yıldıztepe Şehitliğinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda daha sonra şehitler için dua edilip Kur'an-ı Kerim okundu ve şehit kabirleri ziyaret edilerek protokol üyelerince karanfil bırakıldı.

Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri ve Urlalılar katıldı.

Karaburun

Karaburun ilçesinde de Merkez Camisi'nde kılınan öğle namazı sonrası 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutulup ikramda bulunuldu.

Etkinliğe Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, İlçe Müftüsü İbrahim Şentürk, İlçe Emniyet Müdürü Nafiz Serdar Demirer, Köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tire

Tire'de düzenlenen törende, Kaymakam Hasan Tanrıseven tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Tanrıseven, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, yaşanan en yıkıcı ve en tehlikeli saldırılardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimiz bir destan yazarak hain darbecilerin ihanet planını ters yüz etti. Böylece milletimiz hür ve bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen aziz milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir demokrasi destanı yazmıştır." şeklinde konuştu.

Şehitlik ziyareti de yapılan programda lokma ikramı yapıldı.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş, daire müdürleri, AK Parti Tire ilçe Başkanı Selman İçelli, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement