15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

16.07.2018 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

Mersin

Mersin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden başlayan yürüyüş, Silifke Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı'na kadar devam etti.

Cumhuriyet Alanı'ndaki programda da Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi dua etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün ve onun iş birlikçilerinin 2 yıl önce bu gece vatanı işgal etmek, milleti bölüp parçalamak, demokrasiyi ortadan kaldırmak için darbe teşebbüsünde bulunduklarını anımsattı.

Milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiğini hatırlatan Su, "Milletimiz vatanına, ülkesine sahip çıktı, darbe girişimini bertaraf etti. Tüm milletimize şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da 15 Temmuz'un milletin adeta ikinci istiklal mücadelesi olduğunu belirterek, dünyaya demokrasi ve bağımsızlık dersi verildiğini söyledi.

Kimsenin millet iradesine set vuramayacağını vurgulayan Elvan, "Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle daha da güçlenerek 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, birliğimizi güçlendirerek, Türkiye düşmanlarına hiçbir şekilde fırsat vermeyerek hep birlikte yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bunun temelini sizler attınız, bunun yolunu sizler açtınız. Bu gücü biz milletimizden alıyoruz." ifadesini kullandı.

Milleti hak ettiği geleceğe taşıyacaklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"O gece bu meydanı doldurdunuz. Vatan, millet, ay yıldızlı bayrak için mücadele verdiniz. O gece siz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde demokrasi mücadelesi verirken o 'demokrasi' diyenler sessizdi. Kınayamadılar bile. O Avrupa ülkeleri, bize demokrasi dersi vermek isteyenler sessiz kaldılar. Çünkü onlara göre Türkiye için demokrasi önemli değildi. Onlar için önemliydi. Türkiye Cumhuriyetinin birliği bütünlüğü önemli değildi. Onlar için bu ülkenin bölünmesi parçalanması önemliydi. Ama siz o hainlere karşı tek yürek olduğunuzu gösterdiğiniz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 15 Temmuz'da milletin büyük bir sınavdan geçtiğini hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement