15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın'ın Germencik, Çine ve Söke ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

16.07.2018 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik, Çine ve Söke ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Germencik ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ümmet Akın darbe girişimini lanetlediklerini belirtti.

İlçe Kaymakamı Ayhan Işık da 15 Temmuz'un dünya tarihine altın harflerle yazıldığını aktardı.

Şiir dinletisi ve semazen gösterisi ile devam eden program dua edilmesiyle sonlandı.

Söke

Söke ilçesinde anma töreni kapsamında vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'ndan İstasyon Caddesi'ne, daha sonra tekrar meydana yürüdü.

Törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz 15 Temmuz'da Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Türk halkının destan yazdığını ifade eden Yavuz, "Türk halkı, terör örgütü ve dış güçlerce gerçekleştirilen en alçak darbe teşebbüsü olarak tarihe geçen girişimi engelleyerek bir kez daha destan yazmıştır." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da "Tarihimizin hiçbir zamanında 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşanmamıştır. Hiçbir zaman halkın vergileriyle alınan silahlar bu halka doğrultulmamıştır." dedi.

Tören, darbe girişimi gecesi ilçede yaşanan olayların gösterildiği video gösterisi ile devam etti.

Programa, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Çine

Çine ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende İlçe Müftüsü Mehmet Atay, şehitler için Mevlid-i Şerif okudu.

İlçe Kaymakamı Özkan Demir de günün önemine ilişkin konuşma yaptı.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Cuma Ali Nacak ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement