15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.07.2019 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, 15 Temmuz 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişimini, milletin verdiği kahramanca mücadele, milletvekillerinin bombalar altındaki cesur duruşu ve tüm siyasi partilerin demokrasiden yana aldıkları tavır sayesinde amacına ulaşamayarak, başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Tarihte ilk kez TBMM'nin doğrudan hedef alınarak milletin egemenliğine kastedilmek istendiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Sokaklarda canı pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, yüce Meclisimizin çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan milletvekillerimiz bu demokrasi destanının asıl kahramanlarıdır.

15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için demokrasiden, Mustafa Kemal Atatürk'ün ışıklı yolundan ve devrimlerinden ayrılmayarak Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı kalınmalıdır. Darbe girişimine direnerek vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz uğruna canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize de minnet duygularımızla sağlıklı ömürler diliyorum."

Araklı Belediye Başkanı Çebi de mesajında, hain FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 gecesi millete kalleşçe saldırdığını ve devleti ele geçirmeye çalıştığını hatırlattı.

Çebi, siyasi görüş gözetmeksizin, vatanını seven herkesin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimle birlikte meydanlarda olacağım." sözüyle 81 ilin tamamında meydanlara inerek o gece hainlere bu memleketi dar ettiklerini ifade etti.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi ise 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimini lanetleyerek o gecede canı pahasına ülkenin bağımsızlığını darbecilere teslim etmeyen milletin zaferini kutladı.

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimine karşı milletin kazandığı zaferin asla unutulmayacağını belirten Revi, şöyle devam etti:

"15 Temmuz 2016 ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası oldu. O gece hain bir kalkışma ile karşı karşıya kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletçe darbeye karşı çıkmış ve darbeyi bertaraf etmiştir. O gece verilen mücadele ülkemizin bağımsızlık mücadelesi idi. O gece şehit olan kardeşlerimiz ülkemiz esaret altına alınmasın diye şehit oldu. O gece gazi olan kardeşlerimiz ülkemizi dış güçlere teslim etmediler ve Türk milleti olarak tek yumruk olup darbecilerin kafasına sert bir yumruk gibi indik. Bu mücadelenin neticesinde adeta ikinci Kurtuluş Savaşı'mızı kazanarak yeni bir sayfa açtık."

CHP Trabzon İl Başkanı Uzun da demokrasiye ve milli iradeye yönelik hain kalkışmayı ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetlediğini bildirdi.

Uzun, darbe girişimine karşı milletin, Gazi Meclis ve siyaset kurumunun ortak bir direniş sergilediğini belirterek, "Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ile kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Altunbaş ise darbe girişiminin 3. yılı olduğuna işaret ederek, 15 Temmuz gecesi işgal girişiminin milletin dirayeti sayesinde engellendiğini belirtti.

Altunbaş, mesajında şunları kaydetti:

"15 Temmuz, ülkemizin istiklalini, milletimizin istikbalini hedef alan hain bir işgal girişimidir. Batı'ya hizmet eden, din ve manevi değerleri kullanarak milletimizin inanç ve duygularını istismar eden FETÖ, vatan hainlerinin yönettiği bir terör örgütüdür. Demokrasimizi ve milli irademizi hedef alan bu örgütün hain darbe girişimi, milletimizin dirayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde engellenmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement