15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15.07.2019 13:32  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Konya Valiliğince düzenlenen programlar, protokol üyelerinin Konya Şehitliği'ni ziyaretiyle başladı.

Şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından şehitler için dua edildi.

Şehitlik ziyaretine, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, siyasi partilerin temsilcileri ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Etkinlikler, Sultan Selim Camisi'nde yapılan Mevlid-i Şerif Programı ile devam etti.

Aksaray

Aksaray'da da protokol üyeleri Aksaray Şehitliği'ni ziyaret etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Aksaray Müftüsü Cemaleddin Bal tarafından yapılan duanın ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı, beraberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Canserver, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerle, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen programlar, protokol üyelerinin Afyonkarahisar Hava ve Polis Şehitliği'ni ziyaretiyle başladı.

Şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra, Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından şehitler için dua edildi.

Şehitlik ziyaretine, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ve il protokolü katıldı.

Daha sonra, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün Taş Medrese'de 15 Temmuz Şehitleri anısına Esma'ül Hüsna Hat sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Ardından İmaret Camiinde Mevlid-i Şerif okunması ve yemek ikramı yapıldı.

Karaman

Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi.

İlk olarak Karaman Şehit Mezarlığında bulunan Garnizon ve Polis Şehitliği'ni ziyaret eden Karaman Valisi Fahri Meral ve il protokol üyeleri, buradaki Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Daha sonra protokol üyeleri, Kazımkarabekir ilçesindeki 15 Temmuz şehidi Muhammet Yalçın'ın ailesini ve şehidin kabrini ziyaret ederek dua etti.

Vali Meral, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Şehit Muhammet Yalçın'ın babası Selahattin Yalçın ise 15 Temmuz gecesi kendisinin de Ankara'da olduğunu belirterek, o gece şehit verdiği oğluyla gurur duyduğunu belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement