15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'in Selçuk, Ödemiş ve Urla ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15.07.2019 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Selçuk, Ödemiş ve Urla ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Selçuk ilçesinde protokol üyeleri, ilçe merkezindeki şehitlik ve Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarih boyunca verdiği var olma mücadelesinden her zaman başarı ile çıktığını söyledi.

İnci, bu başarının yegane sahibinin vatanseverliğiyle gurur duyulan gazi ve şehitler olduğunu vurgulayarak, "Şanlı tarihi sayısız kahramanlıklarla dolu Türk milletinin birlik ve bölünmez bütünlüğünün en büyük kanıtı, bu topraklar için canını feda eden şehitlerimizdir. 15 Temmuz'da destansı mücadele veren şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesilesiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Aynı zamanda tüm gazilerimize ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Atatürk Anıtı önünde başlayacak Demokrasi Yürüyüşü ve akabinde Selçuk İstasyon Meydanında yapılacak anma programı ile devam edilecek.

Ödemiş

Ödemiş'te ilçe protokolü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya'da vatani görevini yaparken halka ateş etmediği gerekçesiyle komutanı tarafından vurularak gazi olan Emrah Çetin'i ve ailesini ziyaret etti.

Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, darbe girişiminin haince bir saldırı olduğunu ifade ederek "Alçak ve hain bir terör girişimi, alçak çünkü milletin silahlarını, silahsız millete doğrulttu. Hain, bir başkası bu memlekete ihanet içinde olamazsın, ihanet anca kendi içimizde olur. Bunun için hain bir örgüttür. Elebaşı da aynı şekilde hain ve alçaktır." dedi.

Ödemişli Gazi Emrah Çetin de, "Bugün olsaydı yine aynı şekilde hareket ederdim. Allah bir daha böyle olaylarla ülkemizi karşı karşıya bırakmasın." dedi.

Yapılan ziyarette AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Ödemişli Gazi Çetin'e kendisinin askerdeki fotoğrafını hediye etti.

Urla'da da Atatürk Kültür Merkezinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle program düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement