15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

16.07.2019 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yüksekova'da İpekyolu Caddesinde toplanan vatandaşlar hükümet konağı bahçesine kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Kaymakam Ramazan Kendüzler, FETÖ terör örgütü mensuplarının insanların üzerine ateş açtığını söyledi.

Kendüzler, milletin birlik ve beraberliği sayesinde darbenin önlendiğini ifade etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz belgeselinin vatandaşlara izletildiği program, ilahi dinletisi ve camilerde sala okunmasıyla sona erdi.

Programa 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Şemdinli

Şemdinli'de, Cumhuriyet Caddesindeki Belediye Kültür Merkezi önünde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlahilerin okunduğu programda konuşan Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, 15 Temmuz'da milletin Çanakkale ve İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olduğunu, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmediğini söyledi.

Türkman, "Bu darbe girişiminde milletimiz, bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir." diye konuştu.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlik, camilerde sala okunmasıyla sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Tahir Saklı, 34 Hudut Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Yarbay Adem Özdemirel, Emniyet Müdürü Murat Evren, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Çukurca

Çukurca ilçesinde Hükümet Konağı bahçesindeki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı programa, Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Ensar Dündar, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yaşar Görmez, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, ilçedeki camilerde sala okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement