15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Diyarbakır ve Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

16.07.2020 00:39  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır ve Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

Diyarbakır Valiliği öncülüğünde merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen programa vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla adeta akın etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte şehitler için dua edildi. Darbe girişimini anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, kahramanlar için yazılan şarkılar ve marşlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini hatırlatarak, o gece önce İstanbul'da köprünün işgal edildiğini, ardından TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Özel Harekat Daire Başkanlığının bombalandığını anımsattı.

"Alçak FETÖ yıllarca milletin bütün kurumlarına sızarak bu milletten intikam almak istedi. Onların bilmediği farkına varamadığı bir şey vardı, o da milletin imanının farkında değillerdi." diyen Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletimizi şehirlerin meydanlarına, sokaklarına davet ettiğinde, millet hiç gözünü kırpmadan topun, tüfeğin, savaş uçağının karşısına çıplak elleriyle gömleğiyle tişörtüyle ama imanı ve cesaretiyle çıktı. Bunu bilmiyorlardı, bunu tahmin edemiyorlardı. Herkesi kendileri gibi ruhları satılmış zannediyorlardı."

Karaloğlu, o gece Diyarbakırlıların da bu çağrıya uyarak şehrin meydanlarını, sokaklarını doldurarak istiklaline, istikbaline, hürriyetine ve namusuna sahip çıktığını dile getirerek, bundan dolayı devletin bir valisi olarak herkese teşekkür ettiğini aktardı.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

FETÖ'nün 4 yıl önce millete yaşattığını unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını çocuklara ve gençlere bu alçaklığı anlatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda çok ihanet gördük ama böylesini ilk defa o gece yaşadık. O gece milletin kurumlarına sızmış o hainler milletin silahını, millete doğrulttu. Daha önce de darbeler ve darbe teşebbüsleri olmuştu ama böyle bir alçaklığı, rezilliği ilk defa yaşıyorduk. Ülkemizde ve komşu ülkelerde ırkçılığı mezhep farklılığını bahane ederek neredeyse alfabede harf bırakmadan oluşturulan ve emperyalizme hizmet eden birçok terör örgütü var. Hepsine karşı uyanık olmak, milli birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi korumak durumundayız. Aramızdaki saygıyı, muhabbeti büyütmek durumundayız. Fitne çıkaran bozgunculuk yapanlara fırsat vermemeliyiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı "15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması" dev ekrandan yansıtıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitler anısına 25 milli sporcunun katıldığı ve her 100 metrede sancağı devrederek koştuğu 2 bin 500 metrelik koşu 15 Temmuz Parkı'nda sona erdi.

Koşunun son etabını koşan engelli sporcu sancağı Vali Karaloğlu'na teslim etti.

Programa askeri erkan, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement