15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Samsun, Kastamonu, Çankırı, Amasya, Çorum, Sinop ve Tokat'ta etkinlikler düzenlendi.

11.07.2017 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Samsun, Kastamonu, Çankırı, Amasya, Çorum, Sinop ve Tokat'ta etkinlikler düzenlendi.

Samsun'da, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına şehitlikte tören yapıldı.

Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehitlerin yakınları, Samsun milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun vali yardımcıları Recep Yüksel ve Hasan Öztürk, ilçe belediye başkanları ve askeri erkan, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Protokol üyeleri ve şehit yakınları, daha sonra Asri Mezarlık'taki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı ile kurum müdürlerinin katılımıyla şehitlik ziyaret edildi.

Nasrullah Camisi Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim okumasından sonra İl Müftüsü Osman Aydın şehitler için dua etti, ardından protokol üyeleri tarafından şehit ailelerine karanfil verildi.

Kastamonu Milli İrade Platformu dönem sözcüsü Mehmet Butur, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şerifebacı Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz'un unutulmayacağını, milletin her zaman ihanet girişiminin karşısında olacağını söyledi.

Butur, millet iradesi karşısında hiçbir gücün başarılı olamayacağının altını çizerek, "FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C, PYD, YPG gibi uluslararası terör örgütleri Türkiye'de, Suriye'de, Avrupa'da, ABD'de, dünyanın her yerinde devletimiz ve milletimiz aleyhine hem terör faaliyetlerine hem de algı operasyonlarına devam etmektedir. Milletimizi tarihten silmek isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir. Milli iradeyi yok sayanları bizler de yok sayıyoruz. Darbeciler ve darbe sevenler milletimizin geleceğinde söz sahibi olamaz, olamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Butur, Kastamonuluları 15 Temmuz milli irade nöbetine katılmaya çağırdı.

Çankırı

Çankırı Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa katılan Vali Hamdi Bilge Aktaş, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Abdullah Dede, Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ve askeri erkan şehit mezarlarına gül bıraktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de eş zamanlı olarak şehitliklerin ziyaret edildiğini söyledi.

Çankırı'dan 15 Temmuz'da şehit olan 9 kişi bulunduğunu bildiren Yıldırım, "7'si Çankırı'da meftun. Kaymakamlarımız tarafından kabirleri ziyaret edildi. Akabinde ailelerinin de ziyaretleri ile programımız tamamlanmış olacak." dedi.

Protokol üyeleri ve şehit yakınları, daha sonra Büyük Cami'de şehitler için okunan mevlide katıldı.

Amasya

Amasya'da Tekirdede Şehitliği'ndeki törende Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Vali Osman Varol ve protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Varol, ziyaret sırasında şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek, ailelerle sohbet etti.

Daha sonra FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerini işgal eden darbecilere karşı direnirken şehit olan Ahmet Özsoy'un annesi Arife ve babası Tahsin Özsoy, evlerinde ziyaret edildi.

Program, Fatih Camisi'nde mevlit okunmasının ardından sona erdi.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çorum

Çorum Şehitliği'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bekası için şehit olan herkese Allah'tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı diledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle Türkiye ve Türk milletinin yok edilmek istendiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"100 yıl önce Çanakkale'deki gibi bizi yok etmek isteyen odaklar, yine aynı senaryoyu denedi. Planlarını ince ince yaptılar, onlarca yıl hazırlık yaptılar. Bu sefer içimizden, bizden görünen hainler eliyle yapacaklardı. Yeryüzünün ve insanlık tarihinin görmediği en aşağılık insanlar eliyle, bizden görünen bir papazın domuzlarıyla bu işi yapacaklardı. Kanı bozuk, sütü bozuk o papaz, dünyanın bilmem neresinden içimizdeki domuzlarına bu ülkenin 50 milyon insanını yok etme emri verdi. Eğer başarabilselerdi bu coğrafyada bu millet tamamen yok edilecekti."

Türk milletinin darbe karşısında cansiperane kenetlendiğini vurgulayan Kılıç, "O domuzlar sürüsü, o haysiyetsiz, şerefsiz, kanı bozuk papazın emriyle bu millete ağır silahlarla ateş ettiler. İnsanlık suçudur bu. Harpte dahi sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açamazsınız. F16 uçaklarıyla ateş etti o aşağılık mahluklar. Hesaplamadıkları bir şey vardı; onlar sanıyorlardı ki Çanakkale ruhu öldü ama artık o gün iman gördüler. Anlayamadıkları ve hiçbir zaman anlayamayacakları bir iman gördüler." ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmalarında, Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da tek devlet, tek bayrak ve tek millet için mücadele verdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Vali Kılıç ve beraberindekiler, mezarlara karanfil bırakarak dua etti.

Vali Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da yaşamını yitiren TÜRKSAT personeli Ali Karslı'nın Hıdırlık Mezarlığı'ndaki kabrini de ziyaret ederek dua okudu.

Etkinlikler kapsamında Akşemseddin Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu. Mevlidin ardından cami yanındaki Ömer Halisdemir Parkı'nda bin 500 kişilik yemek verildi.

Sinop

Sinop'ta 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen üniversite öğrencisi Ömer Can Açıkgöz için kabri başında anma töreni düzenlendi.

Açıkgöz'ün Ayancık ilçesindeki kabristanlığında gerçekleştirilen törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Vali Hasan İpek, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün Türkiye düşmanı dış mihraklarla iş birliği yapan hain bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, FETÖ'nün hain planları nedeniyle yıllarca farklı sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını aktaran İpek, 15 Temmuz gecesi ise Türk milletinin demokrasisine ve ülkesine sahip çıkarak destan yazdığını belirtti.

Ömer Can Açıkgöz'ün o gece canını hiçe sayarak sokağa çıkan milyonlardan biri olduğuna dikkati çeken İpek, "Ömer Can Açıkgöz bu destana imza atan kahramanlarımızdan biridir. Ülke olarak diğer şehitlerimiz gibi ona çok şey borçluyuz. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Etkinlikler kapsamında Alaattin Camisi'nde şehitler için mevlit de okutuldu. Mevlidin ardından cami bahçesinde vatandaşlara yemek ikram edildi.

Tokat

Tokat Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa katılan Vali Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ile askeri erkan, şehit mezarlarına gül bıraktı.

Protokol üyeleri ve şehit yakınları, daha sonra Ali Paşa Camisi'nde şehitler adına okunan mevlide katıldı.

Vali Toraman ve protokol üyeleri, bazı şehit ailelerini de ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    16:30 Kastamonu'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi ve vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve arazöz ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ve Cide Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını
    16:26 Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını

    Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın bahçesindeki konteynerde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı
    16:25 Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştığı kişileri minibüsüyle ezerek kaçan sürücü, olay yerine geri dönüp direksiyonu tekrar kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

  • Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı
    16:25 Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı

    Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların arttığını belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olan ve yaşı büyük olan vatandaşların güneşin dik açıyla geldiği saatlerde tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin arttırılması ve güneş altında mümkün olduğunca az durulması gerektiğini vurguladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini belirtti.

  • Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları başladı
    16:24 Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları başladı

    Uluslararası araştırma geliştirme (AR-GE) destek programı Eureka'nın 2023-2024 dönemi 2. Genel Kurul toplantıları, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı. Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Eureka'nın ilçedeki bir otelde düzenlenen Genel Kurul toplantılarına 30'u aşkın ülkeden temsilci katıldı. Eureka'nın dünyanın en büyük kamu AR-GE ve inovasyon ağı olduğunu aktaran Doğan, Türkiye olarak 3. kez dönem başkanlığını yürüttüklerini söyledi.

  • Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı
    16:24 Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı

    Aksaray'da iki grup arasında çıkan alacak verecek tartışmasının kavgaya dönüşmesi sonucu 2 genç bıçaklanarak yaralanırken, gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Olayda yaralanan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement