15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ünye ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla şehitlikler ziyaret edilerek dualar edildi.

11.07.2017 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla şehitlikler ziyaret edilerek dualar edildi.

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ünyeli şehitlerin kabirlerine düzenlenen ziyaretlere, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Hicabi Eren, şehit polis memuru Şehit Haluk Abdi Uğurtaş, şehit Jandarma Komando Er Yaşar Güney, şehit Astsubay Başçavuş Ercan Şensoy, Tankçı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Fatih Coşkan ve şehit polis memuru Şehit Aydın Türkmen ve şehit İsmail Ustaoğlu'nun kabirleri ziyaret edildi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 şehit başta olmak üzere tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde milletin kahramanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Başkan Çamyar, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi 249 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Vatan toprağına saldıran hainler, her bir karışta gerekli cevabı aldıkları gibi, 15 Temmuz gecesi de gerekli cevabı aldılar. Ruhlarını 1 dolara satan hainlere vatan evlatları sokağa çıkarak, tankların önüne yatarak gerekli cevabı verdi. Bundan sonraki benzeri eylem planlayanlara karşı da mesaj olmuş oldu."

Hain darbe girişimini unutmayacaklarını da vurgulayan Çamyar, "Mevlam bizlere o günleri tekrar yaşatmasın. Bu millet aziz millet, Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele ettiyse, bugün de değişik şekillerde gerek terör örgütlerini arkadan finanse ederek, gerekse silah desteği sağlayarak Türkiye'ye meydan okuma savaşında olanlara karşı da aynı inanç ve azimle mücadelesine devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kabir ziyaretlerinde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra program sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement