15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlardan Mehmet Karaaslan ile polis memuru Halit Gülser'in ailelerine ziyarette bulundu.

12.07.2017 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlardan Mehmet Karaaslan ile polis memuru Halit Gülser'in ailelerine ziyarette bulundu.

Güzeloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında beraberinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile cuntacıların Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Halit Gülser'in merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Güzeloğlu, Gülser ailesine başsağlığı diledi, şehit için dua etti.

"Minnetle anıyoruz"

Vali Güzeloğlu, Gülser ailesinin ardından, darbe teşebbüsünün yaşandığı gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan vatandaşlardan Mehmet Karaaslan'ın aynı ilçede yaşayan ailesine ziyarette bulundu.

Ziyarette yaptığı konuşmada Güzeloğlu, Karaaslan'ın, bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olarak Cumhurbaşkanının çağrısıyla demokrasiye, devletine, değerlerine, bayrağına ve ezanına sahip çıkıp alanlara giden kahramanlardan olduğunu vurguladı.

"Rabim ona şehadeti nasip eyledi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Diyarbakır'ın bir evladı olarak tüm şehitlerimiz ile Mehmet'i de minnetle anıyoruz." diyen Güzeloğlu, şehidin ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

Güzeloğlu, "Şehitler, değerlerine sahip çıkan, korkmadan, gözünü kırpmadan, tehdit ne olursa olsun aşılmaz sıra dağlar gibi duran, imanlı göğüsleriyle bu vatana, devletine değerlerine sahip çıkan evlatlardır. Bize emanet ettikleri bu devleti biz de sonuna kadar ilelebet yaşatacağız.15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Biliyor ve inanıyoruz ki bu şehitler ölmez. Bunların dik duruşu bizim gücümüz ve güvenimizdir." ifadesini kullandı.

Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, ardından Ahmed-i Hani Taziye Evi'ne geçerek, Gebze-Orhangazi- İzmir otoyolu Gemlik gişeleri yakınında meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Semanur Tekinhatun'un ailesine başsağlığı diledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement