15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gaziantep'te sanayi bölgesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

13.07.2017 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te sanayi bölgesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

GAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlıtohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ile GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısının ardından ortak bir açıklamada bulundu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, grup adına yaptığı açıklamda, 15 Temmuz hain darbe girişimininin yıl dönümünde terörü bir kez daha lanetleyerek, ihracatçılar olarak Türkiye'nin huzuru ve refahı için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

15 Temmuz'da yakılan meşalenin hiçbir zaman sönmeyeceğini ifade eden Çıkmaz, artık kimsenin Türkiye'de darbe yapmayı aklından bile geçiremeyeceğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış olan FETÖ terör örgütü mensupları tarafından tertiplenen hain darbe girişiminin ekonomiye olumsuz etkisinin son derece sınırlı ve kısa sürdüğüne de dikkati çeken Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin dirayetli ve kararlı tutumu ile alınan doğru kararlar sonucu Türkiye ekonomisi bu zorlu süreçten ciddi bir yara almadan çıkmış, böylesine önemli bir sınavı büyük başarı ile geçmiştir. Biz ihracatçılar da, hükümetimizin politikaları doğrultusunda dünyanın dört bir tarafına daha fazla ihracat yapmak, ülkemizin kalkınmasına, refah düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Ülke kalkınmasına giden bu yolda, karşımıza çıkacak her türlü güçlüğü aşacak azim, birikim ve tecrübeye sahip olan ihracatçılarımız, 15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yıllık süreçte önemli başarılara imza atmıştır. 2017 ihracat rakamlarına bakıldığında ihracatımızdaki artış oranları gözükecektir. Bizler her türlü zorluğu yenerek, ülkemize katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için önce Türkiye gelir, önce vatan gelir. ihracatçılar olarak ülkemizin geleceğine güvenle baktığımızı ifade etmek istiyoruz. Umutsuzluk, yılgınlık ve karamsarlık gibi düşünceleri beynimizden tamamen silerek, ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın."

Çıkmaz, hain darbe girişiminin kahraman şehit ve gaziler sayesinde püskürtüldüğünü hatırlatarak, "Tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement