15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını belirterek, "Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.

13.07.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inandıklarını belirterek, "Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi." dedi.

Kırklareli'ndeki oda, borsa ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, borsa binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın açıklamasını okuyan Altıntel, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştığını söyledi.

Hain darbe girişimini nefret ve şiddetle kınadıklarını ifade eden Altıntel, darbe girişiminin asıl amacının Türkiye'yi tarihinde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve iç savaş ortamına sokmak olduğunu dile getirdi.

Darbe teşebbüsünün nihai amacının Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğunu vurgulayan Altıntel, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık."

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ise Türkiye Cumhuriyetini, milli iradenin dışında hiçbir gücün yönetemeyeceğini dile getirdi.

Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker de hain darbe girişimini lanetlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement