15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 15 Temmuz 2016'da yakın tarihin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) milli egemenlik ve bağımsızlığı doğrudan hedef aldığını bildirdi.

13.07.2017 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 15 Temmuz 2016'da yakın tarihin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) milli egemenlik ve bağımsızlığı doğrudan hedef aldığını bildirdi.

Başkan Engiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en büyük 18'inci ekonomisine ve dinamik bir genç nüfusa sahip stratejik ve jeopolitik konumu ile yükselen güç olan Türkiye'de kalkışılan bu darbe girişiminin Türkiye'nin siyasi istikrarının yanı sıra projeler ve ekonomik potansiyeli de hedef alındığını ifade etti.

Darbecilerin ülkede milli birlik ve beraberliği parçalamayı, istikbal ve istiklalin teminatı olan gönüllü teşekkülleri yıpratmayı arzuladığını ifade eden Engiz, şunları kaydetti:

"Milletimizin birbirine güvenini sarsmak sahih İslam anlayışı ve irfan geleneğimizi bozmak için uğraşmıştır. Seçilmiş demokratik iradeye ve milletin egemenliğine yönelik bu darbe girişimi ekonomik ve politik anlamda büyük bir istikrarsızlığa veya krize yol açmadan engellenmiştir. Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılda bütün Türkiye'nin tek yürek ses olarak hareket etmesi sayesinde piyasalarda istikrar sağlamıştır. Toplumun bütün kesimleri tehdidin direkt vatanımıza milletimize yönelik olduğunu anlamış ve birbirine hızla kenetlenmiştir. Dünyadaki ve yakın coğrafyamızdaki siyasi, askeri, ekonomik gelişmeler inançlar üzerinden oynanan oyunlar kaygı verici olmaya devam etmektedir. Ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi; iktisadi, siyasi, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamızı, bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız Yeni Türkiye için devletimizle, milletimizle, resmi kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birliğimizi ve beraberliğimizi korumamız gerekmektedir. Milletimiz, 15 Temmuz direnişini gerçekleştirmekle kalmamış, bütün bu tehlikeler ve gereklilikler karşısında güçlü bir Türkiye için anayasa değişikliği yapmıştır. 2023, 2053, 2071 hedeflerine yürürken adımlarını sağlamlaştırmıştır."

"Dünyada beşten büyüktür" sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere öz güven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan Türkiye'nin dünyanın 18'inci en büyük ekonomisine sahip bir ülke olduğunu anımsatan Engiz, şöyle devam etti:

"Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin uzun yıllardan beri planladıkları ve geçen yıl tatbike çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik, sosyal ve benzeri yolları deneyerek ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya devam etmektedirler. Gereken cevap yine millet iradesiyle bizlerin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve diğer bütün kesimler tarafından birlik ve beraberlik içerisinde anında verilmiş, ekonomik kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devamı tesis dilmiştir. Yüce dinimiz İslam'a dayanan 15 asırlık değerlerimizin aşındırılmasına yönelik manevi tahribat çalışmaları da boşa çıkarılmıştır. İçeride ve dışarıda bütün bu olumsuz şartlara rağmen güçlü duruşunu sürdüren ülkemiz, artık yeni anayasa ve yönetim sistemi ile gelişmesini ve büyümesini arttırarak devam ettirme kararlılığındadır. Kardeş kuruluşlarımızla birlikte tüm varlığımızla 15 Temmuz ruhunun ve 15 Temmuz 2016'da yaşananların unutulmaması için çaba sarf ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement