15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Iğdır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

14.07.2017 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Iğdır Valiliğince organize edilen yürüyüşe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşlik etti.

Vali Yolu caddesinden başlayan ve Iğdır Valisi Enver Ünlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'in katıldığı yürüyüş, cadde boyunca devam etti.

Iğdır Valisi Enver Ünlü etkinlikte yaptığı konuşmada, hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla şanlı direnişin güçlendiğini söyledi.

O gün meydanlara inen milletin geleceğine sahip çıktığını ifade eden Ünlü, "Bu millet bayrağını, vatanını, milletini, namusunu çiğnetmedi ve sahip çıktı. Biz bin yıllık devlet geleneği olan bir milletiz, bu gafiller, şaşkınlar bunu unuttular. Emperyalist batı gibi ve birtakım cetvelle çizilmiş devletler gibi bizi bölüp parçalayacaklarını zannettiler." dedi.

Ünlü, FETÖ'nün 40 yıldır kamu kurum ve kuruluşlarının içine sızdığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Türk milletinin cesaretini, feragatini, fedakarlığını hesap edemediler. Tanklara karşı göğüslerini siper edecek olan, F16'ların üzerine atlamayı, taşlamayı ve onlara karşı direnmeyi başka bir millet gerçekten beceremezdi. Çünkü bizler Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. O değil miydi İstanbul'u fethederken gemileri karadan denize indiren. İşte bu millet de tankların ve F16'ların önüne kendini siper etti. Onların hedeflerine maruz kaldı ama demokrasisine, milli iradeye, vatanına, milletine ve namusuna sahip çıktı."

Vali Ünlü, konuşmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Karlık ve Ak Ocaklar Genel Başkanı Yiğit'e plaket ve Türk Bayrağı hediye etti.

Program sonrası Güneydoğu bölgesinde PKK terör örgütüyle girilen çatışmalarda iki oğlu şehit olan ve aynı zamanda Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinin başkanlığını yapan Ahmet Akdeniz ve eşi Göğe Akdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götürmesi için AK Parti Gençlik Kolları üyesi Rıdvan Yeşil'e Türk bayrağı teslim etti.

Program, mehteran takımının konseriyle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement