15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Konya Adliyesi Darbeye Hayır Platformu tarafından, adliye binası önünde şehitler için anma programı düzenlendi.

14.07.2017 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Adliyesi Darbeye Hayır Platformu tarafından, adliye binası önünde şehitler için anma programı düzenlendi.

Şehitlerin anıldığı programda, Adliye önünde dev Türk bayrakları açıldı.

Platform adına açıklamayı Konya Adliyesi Savcılık Yazı İşleri Müdürü Arif Baştuğ, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin, "Allahu ekber" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" nidalarıyla hain kalkışmanın başarıya ulaşmasını engellediğini belirtti.

O gece büyük ihaneti bertaraf etmek için halkın meydanlara koştuğunu, kışlaları tuttuğunu ifade eden Baştuğ, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi Türk milleti, hainlere hak ettikleri dersi vermiş, dünyanın bütün milletlerine, idaresine sahip çıkmanın ne demek olduğunu göstermiştir. Dünya devletlerine ise gözlerini kan bürüyen darbecilere 'dur' diyecek yüce bir milletin var olduğunu ve hiçbir vakit bu topraklardaki planlarının tutmayacağını, kudretiyle bir kez daha ifade etmiştir. Yüce milletimizin fertleri olarak bu alçak hareketin yıl dönümünde, bugüne kadar şehit düşmüş asker ve polisimizin, 15 Temmuz gecesinde millete çevrilmiş hain namlular altında can veren bütün kardeşlerimizin şehadetlerinin kabul olmasını, makamlarının ali olmasını Allah'tan dileriz. Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. Allah'tan bize de şehadet nasip etmesini umarız" diye konuştu.

Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ile adliye çalışanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement