15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin Türk halkının sergilediği örnek dayanışmayla engellendiğini belirtti.

14.07.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin Türk halkının sergilediği örnek dayanışmayla engellendiğini belirtti.

Öz, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında, "Türk halkı, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimini dayanışma ve milli mutabakat ile bertaraf etti. Darbe girişimi Türkiye demokrasisi ve devleti için bir imtihandı, imtihandan başarılı bir şekilde çıktığımızdan dolayı da gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Yönelimleri ve siyasi görüşleri farklı olarak tüm Türk halkının darbe girişimine karşı dayanışmada tarihi bir örnek sergilediğini dile getiren Büyükelçi Öz, "Bir yıldan beri derinlemesine idari, cezai ve adli soruşturmalardan sonra bu gecede (15 Temmuz) olanlara dair iyi bir anlayışa sahip olduğumuza inanıyor ve bunun arkasında FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen'in olduğunu biliyoruz." dedi.

"Türkiye tarihinde ülkeye yapılan en büyük ihanet"

Büyükelçilikteki basın toplantısına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Fas'a giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) heyeti de katıldı.

Heyet başkanı AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişimini, "Türkiye tarihinde ülkeye yapılan en büyük ihanet" olarak nitelendirerek, hedefin "Türkiye'yi Suriye ve Irak gibi yapmak ve bölgenin haritasını yeniden çizmek" olduğunu dile getirdi.

Fas Kralı 6. Muhammed, Fas hükümeti ve halkının ilk andan itibaren darbe girişimine karşı tutum takındığını hatırlatan Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, milletvekilleri ve Türk halkı adına teşekkürlerini sundu ve dünyanın Fas'ı örnek alması gerektiğini söyledi.

Fas'ı ziyaret eden heyette Ercoşkun'un yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin de bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Fas vatandaşı Cevad Mervan (32) da hayatını kaybeden siviller arasındaydı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement