15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5 büyümenin yakalandığını belirterek, ülke ve millet için şimdi daha büyük bir azimle çalışacaklarını bildirdi.

14.07.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5 büyümenin yakalandığını belirterek, ülke ve millet için şimdi daha büyük bir azimle çalışacaklarını bildirdi.

Çanak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz'un millet sayesinde engellendiğini ve dünyada böyle bir milletin olmadığını vurguladı.

O gecenin Türkiye için bir milat olduğuna dikkati çeken Çanak, şu değerlendirmede bulundu:

"Alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimidir. 15 Temmuz, İstiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya çalıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalmayacak duruma düşürmekti."

Çanak, milletin, demokrasiye ve özgürlüğe kasteden bu saldırı karşısında dimdik durduğunu ve canı pahasına değerlerini savunduğunu dile getirdi.

Darbe girişimi sonrasının, Türkiye açısından en az o gece kadar zorlu bir süreç olduğunu anlatan Çanak, şöyle devam etti:

"Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin aldığı önlem ve yaptığımız reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomimizde yüzde 5 büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık, bu yılın ilk 6 ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde artırmaya başladık. Bizler, ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacağız."

Milletvekili Gündoğdu

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 15 Temmuz'da milletin alın teriyle alınmış silahları, millete doğrultan hainlerin bertaraf edildiğini, cuntacı zihniyetin halkın iradesini geçemediğini bildirdi.

Ülke genelinde sokağa çıkan yüz binlerce kişinin, 'acaba' demeden vatan için kendilerini siper ettiğini anımsatan Gündoğdu, "Bu işgal girişiminin hedefi siyasi partiler, bir zümre ya da şahıslar değildi. Hainlerin hedefi 80 milyon kişilik Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve gönül coğrafyamızdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında tüm milletimizi hedef aldılar ama milletimiz meydanlara, havalimanlarına inerek, hain işgal girişiminin ana hedefi olan Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı." ifadesini kullandı.

Gündoğdu, darbenin başarılı olması durumunda işgal girişiminin başlayacağını belirterek, hain amaçlarını gerçekleştiremeyen şer odaklarının, aziz milletin kahraman ruhunu hesaba katmadığına işaret etti.

Darbe girişimi için "kontrollü" ifadesini kullananların, şehitlere ve gazilere hakaret ettiğini aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz için yerinden kalkmayanlar, FETÖ işbirlikçileri için yüzlerce kilometre yürüdü. PKK'ya sırtını yaslayanlarla omuz omuza adım atıyorlar. Bunları yapan CHP, 15 Temmuz'a ve şehitlerimize ihanet ediyor. Adaleti, ihanete paravan yapmaya çalışıyor ama milletimiz her şeyin farkında."

Milletvekili Taşcı

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı ise vatanına, milletine, bayrağına, devletine duyduğu kutsal aşkı kuşanarak yola çıkan gözü kara aşıkların, gövdelerini siper ederek bu hayasızca akına "dur" dediğini vurguladı.

Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi onurlu ve dimdik bir duruşla tarihin sayfalarına silinmez bir kayıt düşüldüğünün altını çizen Taşcı, şöyle devam etti:

"Bu millet, 15 Temmuz'da yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir hususu tecrübe etmiştir. Bu tecrübe karşısında artık hiçbir güç bu topraklarda darbe yapmaya cesaret edemeyecektir. Bilirler ki bu milletin iradesine karşı top, tüfek, tank ve uçak karşı duramaz. Bu millet her şeyini kaybeder ama vatanını kaybetmez. Her şeyini feda eder ama milletini feda etmez. Söz konusu vatan, millet, bayrak ve ezan ise canı onun için en kolay vazgeçilecek varlığıdır."

Taşcı, artık hiç kimsenin milletin evine ve milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyeceğine de dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Eğer böyle bir hayal ile yaşayanlar varsa, bugün hayatları sönmüş darbecilerin haline iyi bakmalıdır. Milletin önüne yüzü kara çıkmak kadar büyük bir keder olmasa gerek. Velhasıl, herkes bu millete selam duracak, ayakta alkışlayacak, haddini bilecek, iradesini emir telakki edecektir. 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ terör örgütü ile ilgili davalar artık sonuçlanmaya başlamıştır. Ümit ediyorum ki bu hainler ve halen firari olan diğer hainler tek tek yargılanacak ve en ağır cezalara çarptırılacaktır."

Milli iradeyi teslim almak isteyenlerin karşısında sokağı teslim alan milleti yürekten selamladığını aktaran Taşcı, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement