15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Adana'nın Aladağ ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.

14.07.2017 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Aladağ ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.

Aladağ Kaymakamlığı ve Aladağ Belediyesi tarafından, Aladağ Merkez Konukoğlu Camisi'nde mevlit programı düzenledi. Mevlitte Aladağ Müftüsü Şemsettin İnceler de Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Aladağ Kaymakamı Abdullah Demirdağ, 15 Temmuz tarihinin, aslında yeni bir kurtuluş destanın, bir direnişin, haince yapılan planların ters yüz edildiği bir günün adı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de, 15 Temmuz akşamı ne kadar kara bir gün ise 16 Temmuz sabahının da o kadar aydınlık bir gün olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'un iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Akgedik, şunları söyledi:

"Öyle bir badire atlattık ki halkımız tüm yurtta olduğu gibi Aladağ'da da Allah Allah diyerek canını hiçe sayıp çoluk çocuk kendimizi sokağa attık. Kimse ölmekten korkmadı. Allah'ın bize bahşettiği bu cesaretle bu darbeyi bertaraf ettik. İnşallah bir daha 15 Temmuzlar yaşamayız. Fakat biz 15 Temmuz'u yaşamamış olsaydık belki daha kötü bir şekilde, daha kötü günler yaşayacaktık. Hainlerin erken kalkışması sonucunda Allah buna müsaade etmedi. O gün şehit olan, sokağa çıkan, tankların altına yatan, silahlara göğüslerini siper eden herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hainlerin sonuna kadar inlerine girip Allah'ın izniyle hep birlikte el ele vererek darbeci zihniyetleri ortadan kaldıracağız. Bu zor günleri Allah'ın izniyle aşacağız."

Akgedik, 15 Temmuz gecesi akşam nöbetlerinin devam edeceğini ve bütün vatandaşları nöbete beklediklerini kaydetti.

Mevlit programından sonra 15 Temmuz şehitlerinin ruhları için yemek ikram edildi. Daha sonra şehitler ve gaziler için dualar yapıldı.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Rıza Müftüoğlu, İlçe Mili Eğitim Müdür Vekili Ramazan Arı, Emniyet Amiri Vekili Fatih Sarıçerçi, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yılmaz, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement