15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, "14 Temmuz 2016 ile 14 Temmuz 2017'yi kıyasladığımda şunu görüyorum; Çok daha güçlü bir ordu, çok daha güçlü bir ekonomi, çok daha güçlü bir millet haline geldik.

14.07.2017 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, "14 Temmuz 2016 ile 14 Temmuz 2017'yi kıyasladığımda şunu görüyorum; Çok daha güçlü bir ordu, çok daha güçlü bir ekonomi, çok daha güçlü bir millet haline geldik." dedi.

Kastamonu Valiliği tarafından bir restoranda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere yemek programı düzenlendi.

Burada konuşan Vali Karadeniz, şehitler ve gaziler sayesinde Türkiye'de huzur ve barışın sürdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Karadeniz, şunları söyledi:

"Onlar ne kadar bizi bölmeye, bizi parçalamaya çalışmışlarsa da onların her çabasından sonra bu millet daha da güçlenerek, daha da büyüyerek oyunlardan çıkmasını bilmiştir. Canlarını seve seve feda etmiş şehitlerimizi bile sanki devlet 15 Temmuz şehitleriyle diğer şehitleri birbirinden ayırıyormuş gibi bir intiba yayarak, bunu dahi bir fitnelik haline getirmeye çalışıyorlar. Oysa bu devlet, bu millet için bir çivi çakanın bile kıymeti büyüktür. Kaldı ki canlarını feda edenin kıymeti, değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Bizler birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuz sürece onlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklar. 14 Temmuz 2016 ile 14 Temmuz 2017 kıyasladığımda şunu görüyorum; Çok daha güçlü bir ordu, çok daha güçlü bir ekonomi, çok daha güçlü bir millet haline geldik."

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Şehitlerin kanları sayesinde bu vatanda özgür bir şekilde yaşıyoruz. Sizler için ne yapsak azdır." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde şehit olan Mehmet Yılmaz'ın ağabeyi Dursun Yılmaz ise hainlik yapan herkesin karşısında olduklarını vurguladı.

Yılmaz, 15 Temmuz'da vatandaşların vatan hainlerine fırsat vermediğini söyleyerek, "Sözde vatan evladı piyonlar, maşalar, vatan hainleri bu oyunu oynadı. Bütün dünya ülkeleri yurdumuzun parçalanmasını bekliyorlardı. Oyun üstüne oyun oynuyorlardı. Entrikalarla bizi birbirimize düşürmek istiyorlardı. İç savaş çıkarmak istiyorlardı. Milletimiz, askerimiz ve polisimiz bunları fırsat vermedi." ifadelerini kullandı.

Programa, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Savaş ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement