15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Tufan Köse, Fetullahçı Terör Örrgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle ilgili, "Biz 80 milyon direndik ve başarılı olduk.

14.07.2017 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Tufan Köse, Fetullahçı Terör Örrgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle ilgili, "Biz 80 milyon direndik ve başarılı olduk. O gün o darbe girişiminde bulunan ve Türk demokrasisinin 150 yıl boyunca sağladığı gelişimi her darbe gibi durdurmaya çalışan o çeteye ve karanlık işbirlikçilerine hep beraberce 'dur' dedik." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Valiliği tarafından demokrasi ve şehitlerin yakınları ile gaziler onuruna kentteki bir otelde akşam yemeği verildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ile MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, yemekten önce tüm masaları gezerek, şehit yakınlarıyla tokalaşarak, sohbet etti.

Etkinliğe katılan CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Tufan Köse, yaptığı konuşmada, FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı 80 milyon vatandaşın direndiğini ve başarılı olduğunu söyledi. Terör örgütü FETÖ/PDY'yi "çete" olarak nitelendiren Köse, "Biz 80 milyon direndik ve başarılı olduk. O gün o darbe girişiminde bulunan ve Türk demokrasisinin 150 yıl boyunca sağladığı gelişimi her darbe gibi durdurmaya çalışan o çeteye ve karanlık işbirlikçilerine hep beraberce 'dur' dedik. Şehitlerimizin kanı pahasına, gazilerimizin canı pahasına oldu bu işler. Hep beraber dik durduk." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Köse, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl yine bir cuma günüydü. Akşam üzeri bu saatlerde bir yemeğe davetliydik. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan ile eşlerimizle beraber yemekteyken sosyal medyadan İstanbul'da askerler tarafından boğaz köprüsünün kapatıldığını görünce, eşlerimize 'Siz oturun, biz bir bakalım, ne olduğunu anlayalım' dedik. Tabii böyle melun bir hadise olduğunu, ordu içerisinde yuvalanmış bir çetenin darbe girişiminde bulunduğunu o saatlerde henüz anlamamıştık. Saat 22.30 gibiydi, hiçbir parti aidiyet duygusu taşımaksızın doğrudan arabamızın yönünü meclise çevirdik. Genelkurmay kavşağından bir önceki kavşağa geldik. Emniyetin kavşağı kestiğini gördük. 'Milletvekili olduğumuzu, meclise gideceğimizi' söyledik. 'Sayın vekillerim, Genelkurmay'da neler olduğunu biz de bilemiyoruz. Silah sesleri geliyor, çatışma haberleri geliyor. Buradan geçmeniz doğru olmaz. Hiç tavsiye etmiyoruz, yolu da açamayız' demeleri üzerine yolu biraz uzatarak, Atatürk Bulvarı'ndan TBMM'ye gittik, şoförümüzle beraber üç arkadaş. Hiç kimse yoktu. Meclisin kapısında polis görevlilerinden başka kimse yoktu, ışıklar sönüktü. O günü birlikte yaşadık. Bombalar atılırken meclis başkanı vardı, grup başkanvekillerimiz vardı. Gece meclis başkanı kürsüye oturdu, divan katiplerini MHP'nin ve CHP'nin grup başkanvekillerinden yaptı. Aslında adet bu değildir, divan katipleri başkadır ama o günün önemine binaen ve birlik, beraberliğimizin o melun çeteye gösterilmesi bakımından böyle bir yol izlendi."

"Bugün yeni bir darbe girişimi olsa Türk Milletinin bütün fertlerinin yine hiç bir siyasi düşünce taşımaksızın, bir partiye aidiyet duygusu taşımaksızın Türk demokrasisine, parlamenter demokrasiye sahip çıkmak için o gün yapılanların aynısını yapacağından eminim" ifadelerini kullanan Köse, "15 Temmuz'a nasıl geldik biz? 15 Temmuz'a bu ülkeyi getiren tabloyu, bu ülkenin yetkilileri, siyasetçileri, bürokratları, titizlikle yüreklice, objektif olarak muhakkak araştırmalıdırlar. Çünkü bizim ülkemizin bir daha böyle bir darbe teşebbüsüne tahammülü yoktur. Her darbe ülkemizi, demokrasimizi 40 yıl, 50 yıl geriye götürmüştür. Bir daha 15 Temmuz gibi darbe girişimlerinin, çetelerin olmadığı bir ülke diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Necmettin Kılıç ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmalarında FETÖ'nün hain darbe girişimini lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, mesleki ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte şehitler için İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement