15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kendini kamufle etmeye çalışıp, kendini inancın arkasına saklamaya çalışan, aslı, fikri, ruhu şeytan FETÖ'ye o gece bu millet en ağır tokadı, en ağır cezayı verdi.

15.07.2017 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kendini kamufle etmeye çalışıp, kendini inancın arkasına saklamaya çalışan, aslı, fikri, ruhu şeytan FETÖ'ye o gece bu millet en ağır tokadı, en ağır cezayı verdi." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bakanlık binasında düzenlenen "Gençler Asla Unutmaz" programına katılan Kılıç, şöyle konuştu:

"O şanlı direnişte şehit ve gazi olmuş kahramanlarımızı anmak üzere birlikteyiz. Bundan tam 1 sene önce ülkemizi, milletimizi, medeniyetimizi, tarihimizi karanlığa gömmek, bize çok büyük bir acıyı yaşatmak isteyenleri, ihanet içerisinde olanları ve ihaneti tüm dünyaya en ağır şekilde gösterip, bu millete yaşamadığı, belki de içerisinden gelen hainleri bu kadar açık dünyaya sergilemediği bir şekilde dünyaya göstermek isteyenleri, 1 dolara beynini, zihnini, benliğini, şerefini, namusunu satmış ve bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa ihanet edenleri gördük. Aynı zamanda Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi; 'Sağına ve soluna bakmadan, ben varım.' diyen, siz değerli genç kardeşlerimizi ve aziz milletimizi tüm dünya o gece gördü."

Bakan Kılıç, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) şanlı üniformasını üzerine geçirerek kendini kamufle etmeye çalışan bu hainlere karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın davetiyle, bu ülkenin asıl sahipleri, yani aziz milletimiz sokağa çıktı ve bu sokakları o hainlere dar etti. Gök kubbeyi onların kafasına yıktı. Bu mücadeleyi verirken ülkemizin güvenliği ve geleceği için bu ülkenin asıl evlatları, aynı zamanda sokakta olan kardeşleri tek bir inanç etrafında birleşti; bu bayrak yere düşmez, bu ezanlar susmaz." ifadelerini kullandı.

Bu millete 40 yıldır tuzak kurulmaya çalışıldığını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

"O tuzağı bu millete 15 Temmuz'da yaşatmaya çalıştılar ama Kur'an-ı Kerim'de de söylendiği gibi; 'Tuzak kuranlar vardır, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.' Kendini kamufle etmeye çalışıp, kendini inancın arkasına saklamaya çalışan, aslı, fikri, ruhu şeytan FETÖ'ye o gece bu millet en ağır tokadı, en ağır cezayı verdi. 15 Temmuz gecesi, yüzyıllardır hiçbir şekilde esaret altına girmemiş, inancına, şerefine, namusuna el uzatan herkesin elini kırmış bu milletin, tüm dünyaya demokrasi, hukuk ve birlik haykırışıydı. Bizi farklı şekillerle bölmeye çalışanlar, sizi farklı şekilde birbirinizden ayrıymışsınız gibi göstermeye çalışanlara en büyük cevaptı. O gece hiç kimse 'Sen nereden geldin, kimsin, hangi inanca mensupsun?' demedi. O gece herkes bir oldu, beraber oldu. 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek tüm dünyaya haykıran Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birleşti. Siyasi tarih, dünya tarihi içinde birçok olay vardır. Birçok ülke farklı şeyler yaşamıştır ama ben inanıyorum ki ve tarihe baktığımda görüyoruz ki, kendi içinden çıkan bir terör örgütüne, hainler sürüsüne karşı tank, tüfek, helikopter ve savaş uçağı kullanan ki bu milletin kendi dişinden tırnağından artırdığı, ülke savunması için TSK'ya emanet ettiği o silahları alıp millete çeviren hainler karşısında, aziz milletimiz tek bir şeyle yürüdü; göğsündeki imanla, yüreğindeki millet ve vatan sevgisiyle."

"Asla ve asla unutmayacağız"

Bu milletin yüreğindeki birlik ve beraberlik duygusundan şüphe edenler olduğunu vurgulayan Akif Çağatay Kılıç, "Acaba günümüzün gençleri vatan savunması, bayrak, inancımız mevzu bahis olduğunda gereken hassasiyeti gösterecek mi. Biz bunları duyduğumuzda hep şunu söylüyorduk; bu milletin her bir ferdi görevinin de farkındadır, milli şuurunun da bilincindedir. Bu inancımızı 15 Temmuz gecesi boş çıkarmadığınız ve en ön safhada yer aldığınızı için hepinizden Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz gecesi yaşananların tarih kitaplarında veya siyasi analiz yapanların öyle üstünden geçeceği basit bir şey olmadığını dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

"İşte onun içindir ki tüm bunları kayıt altına alıyoruz. Asla ve asla unutmayacağız. 15 Temmuz gecesinde tabii ki takılıp kalmayacağız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşar adım ilerleyeceğiz ama asla o gece neler yaşandığını unutmayacağız. Unutmamak ayrı bir şey, takılı kalmak ayrı bir şey. Şimdi bazıları günümüzde 15 Temmuz gecesi yaşananların aslında farklı şeyler olduğunu iddia etmeye çalışıyorlar. Şu anda mahkemelerde tiyatro oynamaya çalışan bu hain terör örgütü üyesi alçakları gidin de bir dinleyin. O gazilerin, şehit yakınlarının yanına gidin de bir dinleyin. Hiç düşünmüyor musunuz acaba, gidip de orada yüreği kanayan, sabredenlerin yanına gitmeyi hiç düşünmediniz mi. Kilometrelerce yürümeyi düşünüyorsunuz ama bir mahkemeye gidip de o gazilerin, şehit ailelerinin yanına gitmeyi düşünmüyorsunuz. Size başka hiçbir şey söylemiyoruz."

Türkiye'nin kahramanlarla dolu bir tarihe sahip olduğunu belirten Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Geleceğimize çok sağlam adımlarla yürüyeceğiz. TBMM'nin başkanlık divanı kürsüsünün arkasında bir söz vardır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Evet, bu millet egemenliğine, geleceğine, hürriyetine, bayrağına, inancına sahip çıkmıştır, ilelebet de sahip çıkmaya devam edecektir. Bizim aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanlar ancak ve ancak mağlup olurlar. Biz size inanıyoruz, tek isteğimiz var; size verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirin. Dimdik durun, sapasağlam durun. Yapılamaz denen birçok şeyi yaptığımızı unutmayın, başarılamaz denenleri nasıl başardığımızı unutmayın. Kendinize güvenin. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir şey var; yıllardır bu milletin kendine güvenini yok etmeye çalıştılar. Biz ise 'Başaracağız ve başarıyoruz.' diye tüm dünyaya haykırdık."

Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Diyorlar ki; bu tip bir kalkışma karşısında bazıları neden acaba gerekli tepkiyi gösteremiyor. Tarih bunu da yazacaktır ama tarih şunu da gösteriyor; Adnan Menderes darağacına gittiğinde ona bu zulmü yaşatanlar hatırlanmıyor, tarih kitaplarında belki isimleri zalim olarak geçiyor. Fakat Adnan Menderes ve arkadaşları, dünya tarihinde bu ülkenin tarihinde kahramanlar olarak anılıyor. 1980 darbesini gerçekleştirenler hatırlanmıyor, isimleri indiriliyor. Mahkeme önünde yargılandılar. Belki ömürleri vefa etmedi bazı şeyleri onlara sormaya ama bu millet gönlünden çıkararak, tarihinden silerek en büyük cezayı verdi onlara. Bu millete hizmet edenler, bu aziz bayrak daha yüksek dalgalansın diye çalışanlar, milletin gönlünde taht kuranlardır. Bu millete tuzak kurmaya çalışanlar, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanlar kaybetmeye mahkumdur, çünkü siz inananlardansınız ve inananlar her zaman galiptir."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından 15 Temmuz gazileri Oğuz Yıldırım, Buğra Gürün, Tuğçe Serçe, Osman Kömürcü, Recep Göndemli, Ömer Savaş ve Yıldırım Uzun'a plaket ve Türk bayrağı takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement