15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

CHP Sivas İl Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

15.07.2017 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sivas İl Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP İl Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karasu, törende yaptığı konuşmada, darbe girişiminin halkın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve darbeyi desteklemeyen subayların mücadelesiyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yaşanan olayla laik cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve demokrasinin değerinin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Karasu, şunları kaydetti:

"Bu yaşadığımız olayadan ders çıkarmak zorundayız. Demokrasimizi güçlendirmek adalet sistemimizi tarafsız hale getirmek hepimizin görevidir. Bir arada yaşamamızın, bir ve beraber olabilmemizin en önemli unsuru laik cumhuriyetimizdir. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 80 milyonun biliğini, beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement