15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Osmaniye'de kanocular ay-yıldızlı tişörtler giyerek, 15 Temmuz şehitleri anısına 15 kilometre kürek çekti.

15.07.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Osmaniye'de kanocular ay-yıldızlı tişörtler giyerek, 15 Temmuz şehitleri anısına 15 kilometre kürek çekti.

Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneğince düzenlenen kano safari, Cevdetiye beldesi sınırları içinden geçen Ceyhan Nehri üzerinde yapıldı. Üzerlerinde ay-yıldızlı tişörtlerle kanolarına binen sporcular, Ceyhan Nehri üzerinde şehitler anısına 15 kilometrelik yol kat etti.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Korkut Ata Gençlik, Spor ve Doğa Derneği Başkanı Murtaza Çil, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı. Hain girişimin, Türk halkının kahramanlığı sayesinde bertaraf edildiğini dile getiren Çil, "Bizler de dernek olarak gençlerimizin bu hainliği ve halkımızın bu kalkışma karşısında gösterdiği kahramanlığı unutturmamak adına ve şehitlerimiz anısına kano safari etkinliği düzenledik. Katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Hasanbeyli Belediye Başkanı Alparslan Koca ise, bu anlamlı günde şehitler anısına düzenlenen kano safari etkinliğine katılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yıllar boyunca birçok hain görmesine rağmen hepsini tarihin sayfalarına gömdüğünü ifade eden Koca, "Geçtiğimiz yıl yaşadığımız bu hain kalkışma bizlerde derin travmalar ve büyük acılar yaşattı. Onlarca vatan evladının şehit düştüğü 15 Temmuz gecesini asla unutmayacağız ve bizden sonraki nesillere de anlatarak unutturmayacağız.

Yüce Türk milleti 15 Temmuz'da bu hainleri yok etmişse, bu toprakları vermemek uğruna dimdik durmuşsa, canlarını feda etmişlerse, bu günde bunların saygısını, sevgisini kazanmak ve rahmetle anmak için düzenlenen bu etkinliğe katılmak beni gururlandırdı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement