15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Türkiye'nin Belçika'daki Brüksel Büyükelçiliği ve Anvers Başkonsolosluğu ile İsviçre'deki Zürih Başkonsolosluğu'nda anma etkinlikleri düzenlendi.

15.07.2017 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Türkiye'nin Belçika'daki Brüksel Büyükelçiliği ve Anvers Başkonsolosluğu ile İsviçre'deki Zürih Başkonsolosluğu'nda anma etkinlikleri düzenlendi.

Brüksel Büyükelçiliğinde düzenlenen törende şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, katılımcılara gösterilen sunumun ardından şiirler okundu.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, törende yaptığı konuşmada, "15 Temmuz, cumhuriyetimizin ve demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. 15 Temmuz günü FETÖ'ye mensup sözde asker, uyuyan bir hücrenin üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yollarla göreve gelen hükümetini devirmek istemiş, ülkemizin demokratik kurumları eş zamanlı olarak saldırıya uğramıştır." diye konuştu.

Tüm dünyanın FETÖ'nün gerçek yüzünü görmeye başladığını belirten Olcay, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, bulundukları tüm ülkeler için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Törene, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ve diğer diplomatik misyonların temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Anvers Başkonsolosluğu'nda düzenlenen tören de İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için Fatiha okunan etkinlikte, AA tarafından 15 Temmuz gecesinde çekilen fotoğraflar sergilendi.

Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, Türkiye'nin eşi görülmemiş boyutta bir terör saldırısına uğradığını, Türk milletinin göğsünü siper ederek bu hıyaneti bertaraf ettiğini hatırlatarak, "Bu melun vaka, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en kanlı terör eylemidir." ifadesini kullandı.

Türk istiklali ve cumhuriyetine yönelik tehdidin hala devam ettiğini söyleyen Ergin, Türk halkına gözünü kırpmadan silah sıkan FETÖ terör örgütünün yurtdışında mevcudiyetini sürdürdüğüne dikkati çekti.

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan anma programına, Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi ile İsviçre Türk Toplumu'na (İTT) bağlı dernek, federasyon ve cemiyetlere mensup çok sayıda davetli katıldı.

Başkonsolos İpekçi, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla duygularını paylaştığı bir konuşma yaptı.

İTT Genel Başkanı Levent Karaağaç ve Türkiye Beyazay Derneği İsviçre Şube Başkanı Suat Şahin başta olmak üzere İsviçre'deki sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmalar yaptı.

İsviçre'deki STK temsilcileri bu akşam da Türkiye'nin Bern Büyükelçiliğindeki etkinlikte bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement