15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

15.07.2017 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Irak'ın Erbil kentinde gerçekleştirilen etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe Başkonsolos Mehmet Akif İnam'ın yanı sıra konsolosluk çalışanları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, IKBY Adelet Bakanı Sinan Çelebi, ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve kentin önde gelen Türkmen aileleriyle çok sayıda idari yetkili katıldı.

Etkinlikte konuşan İnam, "Bir yıl önce ülkemizde yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir terör saldırısıdır. 250'den fazla vatandaşımız şehit oldu, 2 binden fazla vatandaşımız ise yaralandı. Halkımız tek bir yürek olarak, büyük bir cesaretle darbecilerin karşına çıktı. Tankların önünde durdu. Devlet kurumlarının ele geçirilmesini önlemek amacıyla kendi vücudunu siper etti." dedi.

"Türk halkı, demokrasi dışında yapılacak hiçbir müdahaleye izin verilmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koydu." diyen İnam, "Türkiye'nin geleceğine silahlı grupların eliyle değil, milletin iradesiyle şekil verileceği ispat edildi." ifadelerini kullandı.

İnam, 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle demokrasisine, ülkesine sahip çıkarken kahramanca hayatını kaybeden şehitlerimizi de saygıyla anıp, gazilere ise minnet duygularını sunduklarını vurguladı.

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en kanlı terör saldırısının üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan İnam, şöyle devam etti:

"İleriye bakıp, geçmişin muhasebesini yaparken nelerin yaşandığını dikkatli bir şekilde gözden geçirmemiz lazım. Tarihimizde hiç görmediğimiz bir vahşet ile karşılaştık. Kendimizden gibi gözüken insanlar, meclisimizi bombaladı. Terörle mücadelede en ön cephede yer alan Özel Harekat binamıza saldırı yapıldı. Silahsız siviller üzerine tank sürüldü. Tüm bunları kendisini bir kainat imamı gören Fethullah Gülen'in silahlı kuvvetlerine sızan müritleri yaptı."

IKBY Hükümet Sözcüsü Dizayi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşananların çok korkunç olduğunu hatırlatarak, yapılanların demokrasiye karşı olduğunu ve Türkiye'yi geriye götürmenin hedeflendiğini söyledi.

Dizayi, "15 Temmuz gecesi bölgede bir şok etkisi yarattı. Halkın iradesine ve demokrasiye karşı yapılan saldırı bir deprem etkisi gibiydi. Darbe girişimini ilk gece kınadık. Bu aşamadan sonra, Türkiye'nin demokrasisinin gelişmesi ve iç sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bölge halkı artık huzur ve istikrar istiyor." diye konuştu.

Etkinlikte Başkonsolos İnam, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ı darbecilerden koruyanlar arasında yer alan Polis Amiri Oğuzhan Öztürk'e teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Etkinlik, darbede yaşananları anlatan sinevizyon gösterisi ve Anadolu Ajansı tarafından darbe gecesinde çekilen 30 fotoğrafın yer aldığı sergiyle sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement