15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde program düzenlendi.

15.07.2017 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde program düzenlendi.

Valilik Meydanına kurulan 15 Temmuz Etkinlik Alanında düzenlenen program, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan program açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un yıl dönümünde meydanlara gelen bütün Tekirdağlılara teşekkür etti.

Milletin çocuklarının hain darbecilerin emellerine izin vermediğini vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:

"Hain darbe girişimine karşı çıktığımız ilk andan itibaren bayrak ve demokrasi sevdasını göstermek üzere milletimiz yine meydanlarda. 15 Temmuz 2016 yılında kendilerini askeri üniforma ile kamufle eden FETÖ terör örgütünün mensupları, bir gurup terörist tarafından aziz Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Bu hain yapı Türkiye Cumhuriyetini savunmasız bırakarak terör örgütleri ve dış güçlerin eline teslim etmek istedi. Ama Türk milleti, milli irade buna izin vermedi. Türk milleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıkarak devletine ülkesine sahip çıktı."

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimin asla unutulmayacağını belirterek, "Tarihini kendi kanı ile yazan milletin karşısında hiçbir güç duramaz. Bu milletin çocukları şehit olur, gazi olur ama asla esir düşmez." dedi.

Anma programına Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, sendika ve dernek üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara, Çerkezköy ve Hayrabolu ilçelerinde de programlar gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement