15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek, "Bugün sizlerin karşısına bir şehit eşi, bir şehit annesi olarak çıkabilirdim, çok şükür Rabbime onları bize bağışladı, ama maalesef bizler 250 canı bu...

16.07.2017 03:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek, "Bugün sizlerin karşısına bir şehit eşi, bir şehit annesi olarak çıkabilirdim, çok şükür Rabbime onları bize bağışladı, ama maalesef bizler 250 canı bu vatana feda ettik." dedi.

Denizli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tutuyor.

Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci de düzenlenen programda yaptığı konuşmada, gözyaşlarına hakim olamadı.

Sesi kısılan Zeybekci, o gün yaşananları herkesin izlediğini anımsatarak, "O gün Ankara'daydık, ne haldeydik onu gördünüz. Bugün sizlerin karşısına bir şehit eşi, bir şehit annesi olarak çıkabilirdim, çok şükür Rabbime onları bize bağışladı, ama maalesef bizler 250 canı bu vatana feda ettik. O gün Ankara sokakları kan kokusu içindeydi. O gün akan kanlarla bugün şu al bayrağın üzerindeki kan daha bir anlam kazandı. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünün sağlanacağı ve ilelebet kalacağının teminatını biz o gün şehitlerimizle bütün dünyaya bir kez daha kanıtladık. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum." diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan da Denizlililerin zaferini kutladığı konuşmasında, şunları söyledi:

"Artık hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. 15 Temmuz bu milletin kaderinde bir milat. Millet, kaderine hakim olduğunu, milli iradenin üstünde bir irade tanımadığını, Cumhurbaşkanını, hükümeti kendisinin seçeceğini, beğenmez ise de kendisinin indireceğini bütün cihana gösterdi. Bu millet ancak Allah'ın huzurunda secdeye kapanır, onun dışında tankın topun merminin önünde secdeye kapanmaz, göğsünü siper eder o hayasızca akını durdurur. Bunu bütün dünya, yedi düvel duydu, göndü ve bundan sonra da hiç kimse ne yerli hainler ne onları kışkırtan dışarıdaki hainler böyle bir ihanete kalkışmayacaklar, kalkışırlarsa yine bu milletin çelikten iradesini, iman dolu göğsünü karşılarında bulacaklar. Bunu bütün dünya böyle bilsin."

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de 15 Temmuz'da büyük bir uçurumun kenarından dönüldüğünü, Denizlililerin Ankara'ya gidecek 550 komandoyu engelleyememiş olması halinde darbenin şeklinin değişebileceğini belirterek, "İşte böyle bir kahramanlığın altına imza attı bu Denizli." dedi.

Denizli Büyüşehir Belediye Başkanı Ozman Zolan da Denizli halkının FETÖ'nün darbe girişiminde büyük kahramanlık gösterdiğini, 98 yıl sonra Denizli sancağını bulunduğu yerden alıp meydanlara çıktıklarını kaydetti.

Camilerde selaların okunduğu anma programında meydanda hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu, İl Müftüsü Mehmet Aşık yaptığı duada okunan Kur'an-ı Kerim'i şehitlerin ruhuna hediye etti.

Programa, Denizli Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız da katıldı.

Halk Çardak Havaalanı'na yürüdü

Çardaklılar, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 580 askerin Denizli'den Ankara'ya götürülmesini engelledikleri Çardak Havaalanı'na yürüdü.

Yürüyüş sonunda havalimanının girişine "15 Temmuz Destanı", "Şehitlerimize ve gazilerimize saygıyla" yazılı döviz ve Türk bayrağı asıldı. Vatandaşlar daha sonra meşale yakarak ve mehteran takımı eşiliğinde ilçe merkezine döndü.

Çardak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde yaptığı konuşmayı izledi.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden havaalanına kadar 15 Temmuz'daki duyguyla yürüdüklerini belirterek, "Ama orada yine 15 Temmuz 2016'yı yaşamış olduk. Şükürler olsun o gün darbeyle karşılaşan Çardaklı 16 Temmuz 2016'da zaferle güneşi karşılamıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement