15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Diyarbakır ve Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

16.07.2017 04:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır ve Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Burhan İşliyen dua etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan nöbetin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vatandaşların dimdik duruşunun ve meydanları dolduruşunun hainlere ders olmasını dileyen Güzeloğlu, Diyarbakır'ın bugün bir tarih yazdığını kaydetti.

Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Meydanlarda, sokaklarda, evlerde, balkonlarda şanlı bayrağımıza inancıyla ve imanıyla Diyarbakır bir tarih yazıyor. Tıpkı bir yıl önce 15 Temmuz ihanet ve hain darbe girişiminde bu ülkenin her bir köşesinde imanıyla meydanları dolduran tanka, topa ve tüfeğe sadece imanlı göğsüyle durarak onların karşısında imanıyla ve dik duruşuyla onları alt eden bütün kahramanlar gibi Diyarbakır'ın kahraman evlatlarına da selam olsun. Sizler bu dik ve onurlu duruşunuzla bu vatanın bölünmeyeceğini, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar bölünmeden gideceğinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağının en güçlü göstergesisiniz. İmanınız ve duruşunuzla bu ülkenin geleceğe kararlı ve emin adımlarla yürüyüşünün yılmaz temsilcilerisiniz."

Bir yıl önce hainlerin kurşunlarıyla şehadete yürüyen 15 Temmuz şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle andığını ifade eden Güzeloğlu, gazilere de sağlık diledi.

Şehadetin çok büyük makam olduğunu aktaran Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Bir yıl önce bu meşum gecede bu milleti alt edeceğini, Cumhurbaşkanını, Meclisi ve devleti yok edeceğini düşünen hainler Türk milletinden inanılmaz ve beklemedikleri bir ders aldılar. Bu dik duruş bizim birlikte yaşamamızın ve geleceğe kararlı yürüyüşümüzün en büyük güvencesidir. Bilinmelidir ki; bu milletin her bir ferdi, evladı söz konusu olan devlet, millet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de şehitler ölmez diyor."

Güzeloğlu, Türkiye'nin geleceğinin dünden daha güçlü geçtiğini belirterek, hainlerin, işbirlikçilerin her türlü terör unsuru ve fesat yuvası temsilcilerinin karşısında millet ve devletin kararlılıkla durduğunu ve mücadele ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından alandaki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alana kurulan iki büyük ekrandan canlı izledi.

Demokrasi nöbetine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement