15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gömeç ve Bandırma ilçelerinde,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yürüyüş ve etkinlikler gerçekleştirildi.

16.07.2017 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gömeç ve Bandırma ilçelerinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yürüyüş ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Gömeç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, kaymakamlık önünde toplandı.

Ardından Ayvalık Kaymakamı ve Gömeç Kaymakam Vekili Namık Kemal Nazlı, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen topluluk, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanan etkinliklere katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Belgeseli meydana kurulan dev ekrandan izlendi. Daha sonra İlçe Müftüsü İsmail Yıldız Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti. Gömeç İlçe Müftülüğü din görevlileri ise ilahiler seslendirdi.

Sabaha kadar çeşitli etkinliklerle devam eden demokrasi nöbeti süresince vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Bandırma

Bandırma ilçesinde ise etkinlikler Paşakonak Mahallesi Hamit Kaplan Caddesi'nden Cumhuriyet Alanı'na kadar binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, mülki amirler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, "Şehitlerimize, demokrasimize, milli egemenliğe ve cumhuriyete sahip çıkmak için devlet-vatandaş beraberliğini sağlamak için buradayız." dedi.

Marşların çalınmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon ve belgesellerin gösteriminin ardından şehitlerin isim ve fotoğrafları yayımlandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması, sinevizyon eşliğinde vatandaşların izlenimine sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement