15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de alanlarda demokrasi nöbeti tutuldu.

17.07.2017 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de alanlarda demokrasi nöbeti tutuldu.

Adana Valiliği öncülüğünde Adana Merkez Park'ta düzenlenen programa aileleriyle katılan vatandaşlar alana ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.

Alana kurulan dev platformlardan yayınlanan 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili belgeselleri izleyen vatandaşlar, Adana Akdeniz Mehter Takımı'nın çaldığı marşlara da eşlik etti.

Havaların sıcak olması nedeniyle büyük fanların kurulduğu alanı dolduranlara Türk Kızılayınca çeşitli ikramlarda bulundu.

Demokrasi nöbetinde Abdulkadir Ünüverdi de şehit Ömer Halisdemir için yazdığı şiiri okudu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmada, halkın 15 Temmuz'da darbecilere karşı dik duruş sergilediğini söyledi.

"Kimse darbe girişiminde bulunamayacak"

Türk halkına teşekkür eden Demirtaş, "Eğer bugün birlik ve beraberlik içerisinde şu minarelerin altında, şu caminin gölgesinde hep beraber durabiliyorsak bunda 249 şehidimizin ve 2 bin 196 gazimiz ve siz kahramanların büyük emekleri var. Onların sayesinde olmuştur bu. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum." dedi.

Demirtaş, FETÖ'nün 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişiminde gerçekleştirmek istediği hamlelere milletin geçit vermediğini anımsatarak, "Allah'ın izniyle bundan sonra hiç kimse darbe girişiminde bulanamayacak. Geçmişteki darbeler ezanları susturdu ama bu sefer selalar darbeleri durdurdu." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de devleti ve milleti, iktidarı illegal ele geçirerek yönetmeye kalkanların ya da ihanet şebekesinin ortağı olup Türkiye'ye peşkeş çekmeye çalışanların emellerine nail olamadığını belirterek, bunun milletin top yekün direnişi ile olduğunu dile getirdi.

Elinde Türk bayrağıyla alana gelen Ömer Yerlikaya, devleti, vatanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiğini dile getirerek, "Canımız uğurlarına feda olsun. Türkiyemiz güçlensin Müslümanlara Allah kuvvet versin. Türkiye'ye inşallah hiçbir şey olmayacak. Allah bizimle olursa hiçbir şey olmaz. Kimse karşımızda duramaz." ifadesini kullandı.

Hatay

Hatay'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda toplandı.

Etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu şehitler için dua etti.

Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin de yer aldığı etkinlikte, protokol üyeleri konuşma yaptı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, alanı bir yıl önceki gibi aynı heyecanla dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Düğün öncesi nöbet

Alana gelen ve bugün düğünleri olan Mehmet- Hatice Günal çifti de vatan, devlet ve namusları için nöbete katıldıklarını belirtti.

Sahneye çıkarak duygularını paylaşan çift, mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. Damat Mehmet Günal, düğünü olmasına rağmen nöbete geldiğini, sonuna kadar vatanına ve devletine sahip çıkacağını söyledi.

Etkinlikte Antakya Belediyesince yemek ikramında bulunuldu.

Mersin

Mersin'de de dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelindi.

Alana kurulan platformun önünde toplananlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili yayınlanan belgeselleri izleyip ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Kur'an kursu hafızlarınca okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yapıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Kamu Hastaneleri Mersin Genel Sekreteri Memnune Çamsarı ve İl Müftüsü Coşkun da törene katılanlarla sohbet etti.

Törene katılan İsmail Tol, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sahada olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alanları doldurduklarını aktaran Toy, şunları dile getirdi:

"Milletimizi savunmak için meydanlardayız. Geçen yıl 27 gün nöbet tuttuk. Dün de bugün de yine meydanlardayız ve olmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizi devletimizi, milletimizi, bu FETÖ örgütüne, bölücü terör örgütlerine feda etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı da feda etmeyeceğiz çünkü Cumhurbaşkanımız bu ülke için canını ortaya koydu. Ailesiyle birlikte ölümden kurtuldu. Devlet, millet için kefen giymiş Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız."

Meydanda toplananlara yemek ve içecek ikramları da yapıldı.

Osmaniye

Osmaniyeliler demokrasi nöbetinin tutulacağı Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde sema gösterisi yapıldı.

Kur'an-ı Kerim okunup, duaların edildiği meydanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu
    11:49 Altay'ın sağ beki Salih Sarıkaya, takımının en istikrarlı oyuncusu oldu

    Altay'ın 26 yaşındaki sağ beki Salih Sarıkaya, bu sezon ligde oynanan 27 maçın 26'sında forma giyerek aldığı 2 bin 247 dakika ile takımının en istikrarlı oyuncusu oldu. Mali ve sportif açıdan zor günler geçiren Altay, oyuncularının parasını ödeyemediği için devre arasında birçok oyuncusu ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Ancak Salih Sarıkaya, elinde kalan oyunculardan en iyi verimi almayı başardı ve takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu
    11:49 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike ve Kumluca'da esnaf ve vatandaşlarla buluşarak projelerini anlattı. Başkan Böcek, Finike Nehir Kenarı Rekreasyon Projesi ile turizme katkı sağlayacaklarını belirtti.

  • Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı
    11:49 Gölpazarı ilçesinde 5 yeni proje hizmete açıldı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Belediye Başkanı Hayri Suer yapımı tamamlanan 5 yeni projeyi halkın hizmetine açtı. Projeler arasında kültür merkezi, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve pazar yeri bulunuyor.

  • 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci
    11:49 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını 5 adımda kullanabilecek.

  • Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı
    11:46 Çanakkale Cephesi'nde görev yapan gazinin torunu, savaş anılarını yazdığı kitapların gelirini bağışladı

    Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı. Burdur'da yaşayan 64 yaşındaki Neriman Şimşek Mıhladız, dedesinin cephedeki anılarından ilham alarak 'Pelit Ekmeği', 'Mısır Ekmeği' ve 'Buğday Ekmeği' adını verdiği üç roman yazdı.

  • Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor
    11:46 Trabzonspor'un transfer ettiği Mislav Orsic, 1 yıl sonra sahalara dönüyor

    Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği Mislav Orsic, yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçirdi. Ancak Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek. Orsic'in performansı, kulübün transfer politikasında da etkili olacak.


Advertisement