15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam etti.

17.07.2017 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında binlerce vatandaş demokrasi nöbetine devam etti.

Kırşehir Cacabey Meydanı'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı.

Bursa kılıç kalkan ekibinin gösterisinin ardından 15 Temmuz darbe girişimini konu alan şiirlerin okunduğu programda, Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kılıç kalkan ekibine altın hediye etti.

Programda, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı kahramanlık türküleri seslendirirken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla türkülere eşlik etti.

Vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunulan programa, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Müftüsü Osman Arslan, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol ve çok sayıda kişi katıldı.

-Yozgat

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında Yozgat'ta vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda sinevizyon gösterileri eşliğinde marşlar söylenip şiirler okundu. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Bazı vatandaşlar da meydanda bulunan Kızılay'ın kan alım otobüsünde kan bağışında bulundu.

Programa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu da katıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz Anatomisi"nin sinevizyon gösterisini izledi.

Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek darbe girişimini lanetledi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, vatandaşlara çorba ikram etti.

Programda Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da yer aldı.

Sivas

Sivas'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çok sayıda vatandaş meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Program kapsamında sela okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve mehter takımı konser verdi.

Vali Davut Gül, programda yaptığı konuşmada, vatandaşlara teşekkür ederek, "Geçen sene ihanetle karşılaştığımızda hiç şüphesiz milletimiz üzerine düşeni yaptı." dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Gül, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edeceğiz. Ortak noktalarımızı göreceğiz. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olarak önümüze bakacağız. Herkes daha çok çalışacak. Türkiye için planlanan bu bölme süreci başarısızlığa uğrayacak." diye konuştu.

Etkinliklere Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel meydanda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Belediye tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Şarkışla ilçesindeki program da meydanda kılınan akşam namazından sonra başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran'ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahi ve şiirler okundu. Programda Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri 15 Temmuz'da yaşananları canlandırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement