15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - EDİRNE/ÇANAKKALE/DÜZCE/ - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - EDİRNE/ÇANAKKALE/DÜZCE/

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da program gerçekleştirildi.

15.07.2019 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da program gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Selimiye Camisi'nde şehitler için mevlit okutuldu, vatan için can veren 25 Edirneli şehit, kabirleri başında anıldı.

Anma törenlerine Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kurum müdürleri, gaziler, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında 15 Temmuz'da, Türk milletinin, darbecilere geçit vermeyerek dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atığını belirtti.

Türk milletinin o gece vatana sahip çıkmak için sokaklara koştuğunu ve vücudunu vatana siper ettiğini hatırlatan Vali Canalp, mesajında şunları kaydetti:

"Bir millet düşünün ki kundaktaki bebeğini evde bırakıp vatanına sahip çıkmaya sokağa koşuyor şehit olabileceğini bile bile… Bir millet düşünün ki koltuk değnekleriyle, bastonuyla var olan tüm gücüyle, vücudunu vatanına siper etmeye koşuyor… Bir millet düşünün ki tüm sevdikleriyle helalleşip abdestini alıp vatanına siper olmaya koşuyor ardına hiç bakmadan, geri dönmeyi düşünmeden şehit olabileceğini bile bile…

Bizler bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin üzüntüsünü ve öfkesini tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. 'Vatan sözle değil eylemle sevilir' diyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde kendilerini gönülden yad edecek, aziz hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.

Hani darbe girişiminin 3. yılında, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Şehitler Abidesi'ndeki programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri erkan, daire müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma program, Vali Tavlı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Program, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında görevli İdari Uzman Serap Yakut tarafından, 15 Temmuz'a ilişkin günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti.

Protokol üyeleri daha sonra sembolik şehitliklere karanfil bıraktı.

Anma programı Şehitler Abidesi Camisinde Kur'an-ı Kerim Tilaveti, mevlit programı, dua edilmesi ve ikramlarla sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Düzce'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Düzce Şehitliği'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Düzce Şehitliğinde düzenlenen törende Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftü Hüseyin Can tarafından dua edilip şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Şehitlikteki törenin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Beyköy beldesinde bulunan kabri ziyaret edildi.

Ziyarete, şehidin babası Ramazan Baysan, annesi Hanife Baysan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kabir ziyaretinin ardından şehidin babası Ramazan Baysan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Zonguldak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Zonguldak Şehitliği'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasıyla başladı.

Daha sonra Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, kurum müdürleri, parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, şehit kabirlerini ziyaret etti.

Şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, bazı şehit aileleri duygulu anlar yaşadı.

Tören, İl Müftüsü Rüstem Can'ın okuduğu duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - EDİRNE/ÇANAKKALE/DÜZCE/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement