15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Trabzon/ - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Trabzon/

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşlar, meydanlardaki demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

17.07.2017 01:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşlar, meydanlardaki demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Trabzon'da Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardında dua edilmesi ile devam etti. Program kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi. Ardından 15 Temmuz ile ilgili video gösterimi yapıldı.

Program kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Lisesi tarafından "Demokrasi Kahramanları" adlı oyun sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşları da gece boyunca vatandaşlara ikramlarda bulundu. İçerisinde tırların da yer aldığı bir grup araç konvoyu da vatandaşlara korno çalarak destek verdi.

Ayrıca, Trabzon Valiliği tarafından hazırlanan 15 Temmuz anı defteri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Program, şiir dinletisi, 15 Temmuz 2016'da yaşananların anımsatıldığı video gösterimi ve tasavvuf müziği sanatçısı Naci Bülbül'ün konseri ile devam etti.

Programda, gece saatlerinde de şehitler için dua edildi.

Öte yandan, nöbetler sırasında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile diğer ilgililer de Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'na gelerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Rize

Rize'de Tuzcuoğlu Memişağa Parkın'nda bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim, kasideler, ilahiler okunması ve tekbirler getirilmesiyle başlayan demokrasi nöbetine, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca dün akşamdan beri ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara çay ikram edildi.

Bazı vatandaşların ise nöbete çocuklarıyla geldiği gözlendi. Programda, İl Müftüsü İsmail Yalçın da şehitler için dua etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Trabzon/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Trabzon/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement